Wij vieren feest in de herfst en de winter

Zaterdag, 3 september, 2022

Geschreven door: Susannah van Asch-Yasuda, Annefleur Beekman
Artikel door: Katelijne van Alem

“Haar zuivere stem klinkt zo mooi in de nacht”

[Recensie] In de herfst en winter is er veel te vieren. In dit prachtige boek vol wolschilderijen staan de jaarfeesten centraal, het licht wordt met ieder lichtfeest naar binnen gedragen.

Zo kunnen we lampionnen aansteken met Sint Maarten, gaan we ons verheugen op de komst van Sinterklaas, branden we kaarsjes in aanloop naar Kerst en volgen we met de Drie wijzen de helderste ster.

Jaarfeesten
Ben je al bekend met de jaarfeesten? Dit boek is een prachtig boek om je kind en jezelf bekend te maken met de jaarfeesten die er zijn. In de wolschilderijen die vol detail zijn gemaakt, zie je een totaalbeeld van het jaarfeest dat uitgebeeld wordt.

Annefleur heeft deze vol passie gemaakt, de magische sfeer trekt je de pagina’s in. Dit boek leent zich ook voor het neerzetten bij bijvoorbeeld een seizoenstafel of op je vensterbank, zodat de mooie platen iedere dag gezien kunnen worden.

Gedichten
Susannah heeft de platen van de wolschilderijen voorzien van fijne en sfeervolle gedichtjes. Deze lezen prettig voor, ook vele keren achter elkaar. Doordat het in dichtvorm is, zal een kind op termijn de zinnen mee afmaken, of misschien wel helemaal onthouden.

Het gedichtje kan mooi voorgelezen worden bij het feest dat gevierd wordt, centraal gesteld worden.

De wonderen van de feesten komen door Susannah en Annefleur tot leven!Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Schrijven Magazine