Het beste van het beste

Zaterdag, 4 januari, 2020

Geschreven door: Mark Haayema
Artikel door: Katelijne van Alem

“Mijn oma doet wat anders: ze zit al jaren op ballet”

De auteur

[Recenise] Mark Haayema is van alle markten thuis. Hij schrijft kinderboeken, maakt theater en televisieprogramma’s en schrijft liedteksten. Hij is geboren in 1985 in Hardenberg en woont in Amsterdam. In 2011 verscheen zijn eerste prentenboek: De held van alle helden.

De illustrator

Diverse illustratoren hebben meegewerkt aan dit boek: Tjarda Borsboom, Marius van Dokkum, Job van Gelder, Philip Hopman, Loes Riphagen, Noëlle Smit, Wouter Tulp, Sylvia Weve

Foodlog

Verhaal

Een boek vol verhalen, rijmen en aanstekelijke liedjes voor iedereen die niet vies is van een strontvlieg, voor iedereen met en zonder rimpels, voor iedereen voor wie minder veel meer is. Want ‘het beste van het beste’ is voor iedereen weer anders.

Liedjes

Geweldige liedjes komen langs in dit boek. Elk liedje of verhaal heeft een ander onderwerp, maar alles gaat over wat voor diegene het beste is. Op de cd kun je alle liedjes en verhalen horen, een prettige afwisseling aan stemmen zingt of leest. Voor iedereen zal er iets herkenbaars bij kunnen zitten, of zijn de situaties super waarover het gaat. Zo gaat er een liedje over een nieuw meisje met twee roze strikken in het haar of over Ina de heks die allemaal gekke dingen tovert.

Beste

Waar word jij blij van, wat zijn gekke dingen die je meegemaakt hebt? Wat ging even net anders dan anders? Daar kun je naar aanleiding van dit boek een mooi gesprek over hebben. Misschien kun je zelfs wel een liedje maken!

Vormgeving

Een mooi boek met stevige kaft en mooie dikke pagina’s. Doordat er veel verschillende illustratoren aan mee hebben gewerkt, is het een boek met veel afwisseling. De tekenstijlen zijn zeer divers, wat iedere dubbele pagina een nieuw feestje maakt. Ieder liedje gaat weer over een ander onderwerp, het zal kinderen zeker aanspreken!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur:

Het beste van het beste

Johannes de parkiet