Het eiland van verloren woorden

Zaterdag, 27 november, 2021

Geschreven door: Heather Fawcett
Artikel door: Hanneke Arts-Honselaar

De Marchena’s zijn altijd de eersten

[Recensie] Wanneer de koningin van Florean en de eerste magiër van het eilandenrijk door verraders wordt vermoord, weten haar kinderen, prins Julian Marchena, prinses Noa en prinses Mijt, te vluchten.

De raadsman van de koningin, Xavier, neemt de troon in. Julian, Noa en Mijt zijn echter vastberaden om het eilandenrijk en het paleis terug te winnen, zodat Julian alsnog koning kan worden.

Julian is een van de machtigste duistere magiërs in Florean en beheerst als enige op de wereld alle magische talen, maar hij had nooit veel moeite gedaan om zijn krachten te leren gebruiken. Mijt ziet dingen, die anderen niet zien. Noa is de meest praktische van het stel en sterk in het aanbrengen van structuur in de chaos. Ze kan echter niet toveren en spreekt ook niet de magische talen, zoals Julian en Mijt, en dat steekt haar wel.

Noa neemt zich voor om te zorgen dat Julian weer koning zal worden. Tegelijkertijd wil ze zorgen dat Julian niet slecht wordt. Dat is haar geheime missie. Ze twijfelt er echter regelmatig aan of het haar wel zal lukken, want ze begrijpt de keuzes van Julian vaak niet.

Wordt Vervolgd

Als er rare dingen gebeuren op het eiland waarop Julian, Noa en Mijt zich hebben teruggetrokken en ze een aanvaller verhoren daagt het besef dat Xavier zich van hen wil ontdoen met behulp van de Verloren Woorden. Naast de negen bekende talen, zijn er in de loop van de tijd twee talen verloren gegaan. Wanneer Xavier die leert, voordat Julian ze heeft kunnen leren, is dat een manier om Julian, Noa en Mijt voor altijd uit te schakelen. Ze kunnen zich immers niet verdedigen omdat ze de taal niet beheersen. Ze moeten die talen vinden voordat Xavier ze vindt!

Het eiland van verloren woorden is een spannende fantasy. De karakters in het verhaal zijn mooi uitgewerkt. De auteur wisselt spanning en ontspanning op een prettige manier af zonder daarmee de vaart uit het verhaal te laten verdwijnen. Een spannend, maar fris boek met zo nu en dan een vleug humor.      

 —

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur:

De school op de rand van Sageland