Het fabuleuze leven van Aesopus

Zaterdag, 7 november, 2020

Geschreven door: Ian Lendler, Pamela Zagarenski
Artikel door: Maria Koskamp

Verhalenverteller

[Recensie] Het fabuleuze leven van Aesopus vertelt de fabels van Aesopus die al 2000 jaar en dus generaties lang worden verteld. Een sprookjesachtig verhaal.

Pamela Zagarenski is een schilderes die voor twee van haar boeken een eervolle vermelding heeft ontvangen. Naast prentenboeken maakt ze schilderijen en beelden.

De jongen Aesopus wordt als slaaf geboren in het oude Griekenland. Door het vertellen van mooie verhalen bevrijdt hij zichzelf uiteindelijk uit dit leven. De fabels die hij vertelt, hebben een moralistische inslag, zoals het verhaal van de krekel en de mier over goede en slechte tijden en over de haas en de schildpad over hoogmoedig zijn.

Wat een mooie platen heeft dit boek! De fabels komen echt tot leven door de levendige kleuren die de kunstenares gebruikt. De fabels worden kernachtig verteld, zodat de moraal helder is. Deze prachtige vertelling laat het leven van Aesopus en de oude verhalen goed zien en welke deugden in het leven belangrijk zijn. Het is een ideaal prentenboek om voor te lezen op school.

Boekenkrant

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur: