Het geheime bos

Zaterdag, 8 oktober, 2022

Geschreven door: Sandra Dieckmann
Artikel door: Katelijne van Alem

“Er is iemand in de boom geklauterd om te kijken welk vossenjong er wint”

[Recensie] In een groot bos begint een nieuwe dag. Wanneer de zon opkomt, worden de dieren wakker en gaan ze allerlei avonturen beleven. Zoek jij mee naar de verborgen schatten die te vinden zijn op de prenten?

In het bos is er altijd wat te zien en te doen, lees je mee over de specht die een hol uithakt in de eikenboom en de kleine konijntjes die aan het begin van de avond uit hun burcht komen en leren hoe ze zigzag moeten rennen?

Uitstraling
Auteur en illustrator Sandra Dieckman heeft een prachtig boek ontwikkeld. Het hele boek ademt de sfeer van het bos uit, de beleving van het bos heeft ze geweldig op papier getroffen.

De kaft is stevig en rijk geillustreerd. Steeds zie je wat nieuws, allerlei planten en dieren. De titel is in gouden letters gedrukt. Wanneer je het boek openslaat kom je hele mooie schutbladen tegen, waar je ook in mag vullen ‘dit boek is van’. Persoonlijk vind ik dit geweldig, zo is dit boek echt van jou!

De illustraties zijn een feestje, we volgen het bos van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat en aan alles is gedacht. De kleuren, welke dieren en planten er te zien zijn, wat er allemaal gebeurd. Een volledig, prachtig geillustreerd en mooi voor te lezen boek.

Natuur
Dit boek is geen themaboek van de kinderboekenweek maar past daar wel volledig in. Het hele boek is gi-ga-groen en ademt de natuur uit. Een mooie aanvulling om in de kinderboekenweek in huis te halen!

Dit boek nodigt je uit om alle schatten te vinden. In de tekst worden er regelmatig vragen gesteld, zoals: ‘Zie jij ergens bessen?’ of ‘Zie jij het eendje dat achterblijft bij zijn broertjes en zusjes?’ Daardoor ga je naar alle details op de prenten kijken, en zie je steeds meer. Wanneer je dit boek een paar keer gelezen hebt, zul je in de natuur om je heen ook dingen gaan herkennen. Of je neemt het mee en leest het boek op een bankje in het bos!

Achterin het boek staan diverse dieren afgebeeld met daarbij allerlei informatie over de soort. Zo lezen we over de groepsnaam van het dier, allerlei weetjes en hoe lang ze kunnen leven. Zeer informatief, waardoor kinderen nog meer te weten komen!

In het boek zelf staan deze dieren waar je extra info over leest centraal, maar achterin staat ook nog wat extra’s om op zoek te gaan in het boek. Zo staat er bijvoorbeeld bij de bruine beer: ‘zoek ook naar: vlinders, libel, vliegen, vossen, kikkers, lieveheersbeestjes, slang’.

Een prachtig, rijk geïllustreerd en mooi verteld verhaal!Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Het Weer Magazine

Boeken van deze Auteur:

Het geheime bos

Wachten op Wolf