Het kleine slechte boek 2

Zaterdag, 26 juni, 2021

Geschreven door: Magnus Myst, Thomas Hussung
Artikel door: Joost van Gelder

Nu nog gevaarljker!

[Recensie] Na het Kleine slechte boek 1 is Magnus Myst nu terug met deel 2. In dit boek vind je raadsels en absurde verhalen die ervoor zorgen dat je als lezer continu aan het werk gezet wordt.

Het evenaren van een fantastisch eerste deel van een boekenserie blijft moeilijk en ik vind persoonlijk dat Magnus Myst hier niet in is geslaagd. Het boek bevat meer raadsels en het lijkt meer op een soort escape boek waarin getekend, gevouwen en gescheurd moet worden. De lezer moet bijvoorbeeld een aluminiumhoedje maken en opzetten voordat verder gelezen mag worden.

De lezer is meer bezig met het oplossen van raadsels dan het daadwerkelijk lezen van het boek en het volgen van de verhalen die in het boek verwerkt zijn. Deze verhalen zijn overigens wel ontzettend sterk geschreven en bevatten ontzettend veel fantasie, humor en griezel.

De illustraties zijn ook in deel 2 van Thomas Hussung en ook in dit deel heeft hij voor prachtige illustraties gezorgd die het verhaal tot leven brengen.

Wordt Vervolgd

De verhalen missen voor mijn gevoel een bepaalde volgorde en ik had aan het einde van het verhaal niet het gevoel dat ik de verhaallijn helemaal duidelijk had. Er zijn veel kinderen die het een ontzettend leuk boek gaan vinden, maar of het echt tot de ontwikkeling van leesbegrip leidt is nog maar de vraag.

Het kleine slechte boek 2 kan los gelezen worden en het is dus niet noodzakelijk om deel 1 eerst te lezen. Het is te verwachten dat Magnus Myst een derde deel zal uitbrengen van Het kleine slechte boek.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur: