Hét Margriet kookboek

Zaterdag, 14 juli, 2018

Geschreven door: Sonja van de Rhoer
Artikel door: Esther Out

Het ultieme basiskookboek volledig geupdate

[Recensie] Het Margriet Kookboek is hét basis kookboek dat in veel huishoudens aanwezig zal zijn. Het heeft een frisse nieuwe look en een volledig update gekregen en is nu weer helemaal van deze tijd. Het boek bestaat namelijk al 75 jaar en blijft gewild omdat het keer op keer wordt herschreven en aangepast aan nieuwe tijden. Het Margriet Kookboek is een beetje voor Nederland wat De Zilveren Lepel is voor Italië.

Het boek telt maar liefst 624 pagina’s en is daarmee een ware bijbel waar je vrijwel alles in terug kunt vinden. Een ideaal boek om aan je kinderen te geven als ze oud genoeg zijn om zelf achter het fornuis plaats te nemen of als ze het huis uitgaan en voor zichzelf moeten gaan koken.

De receptuur is en blijft basis. Voor gevorderde koks is dit geen aanvulling in de boekenkast maar wil je als kookliefhebber je omgeving stimuleren ook een liefde voor koken te ontwikkelen is dit wel een boek dat je ze heel goed cadeau kunt geven. In het boek vind je geen foto’s, alleen wat illustraties. Het staat dus bomvol recepten en daar houden we van!

Als ik het heb over basis, dan bedoel ik ook echt basis. Hoe maak je een bouillon? Hoe kook je een ei? Hoe kook of bak je aardappelen? Hoe maak je een stamppot? Hoe kook je pasta? Hoe maak je een basis saus en hoe kook je een bepaalde groente? Je vindt het allemaal in dit boek.

Het Weer Magazine

Maar het is niet alleen maar basis. Er staan ook genoeg recepten in die wat uitdagender zijn, helemaal van deze tijd en ‘verhollandse’ exotische gerechten. Verder vind je veel informatie in dit boek. Zo is er een groente- en fruitkalender opgenomen, een hoofdstuk over welk keukengerei je waarvoor gebruikt en een lijst met keukentermen die je tegen kunt komen. Daarnaast is er ook nog een hoofdstuk over vitamines en mineralen met uitleg over wat ze voor je doen en waar ze inzitten. Erg leuk ook dat er een hoofdstukje is opgenomen met basiskennis over wijn.

Al met al is Hét Margriet Kookboek dus een blijvertje met heel veel recepten voor een hele redelijke prijs. Je kunt het boek dus ook in deze uitgave met een gerust hart aanschaffen of cadeau geven.

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl


Laat hier je reactie achter:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.

Boeken van deze Auteur:

De Zilveren Lepel Vlees

Hét Margriet kookboek