Het orkest

Zaterdag, 3 augustus, 2019

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Katelijne van Alem

Het is feest in het kleine Russische dorpje waar wij zitten

De auteur en illustrator

[Recensie] Chloé Perarnau is opgegroeid op het platteland van Lorraine in Frank. Ze studeerde Illustratie in Brussel en heeft inmiddels meerdere kinderboeken en redactionele stukken gemaakt. Ook geeft ze kunstworkshops en maakte ze een aantal projecten.

Verhaal

Allemaal weg? Op vakantie? Dat is een ramp! Het concert is al over een week!

Yoga Magazine

Vervolgens begint de zoektocht om op iedere pagina een orkestlid te zoeken, zoek de orkestleden over de hele wereld.

Muziek

Als aanvulling op het boek zou het leuk kunnen zijn naar een orkest te kijken. Wie speelt wat, hoe zien de instrumenten eruit? Misschien heb je instrumenten in huis, of kun je luisteren naar klassieke muziek. Of je gaat zelf een instrumentje knutselen. Hoe vind je klassieke muziek klinken en welk instrument zou je zelf eens willen bespelen?

Vakantie

De orkestleden zijn allemaal lekker op vakantie. Ga jij weleens op vakantie en heb je misschien iets van de landen uit het boek gezien? In de mooie illustraties is van alles terug te vinden van diverse landen, misschien is er herkenning in de prenten. Voor kinderen een hele mooie kennismaking met de wereld!

Vormgeving

Een ontzettend leuk boek, met op iedere pagina een zoektocht naar een orkestlid. De illustraties zijn zeer gedetailleerd, heel erg mooi uitgewerkt. Je krijgt een indruk van de verschillende werelden. Linksboven op iedere dubbele pagina staat een korte tekst aan de maestro in de illustraties staan verschillende tekstballonnen. De pagina’s komen tot leven, een boek om vaak open te slaan. Het boek is op een groot formaat en echt een geweldig kijk- en zoekboek! Een aanrader!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles