Het sneeuwvlokje

Woensdag, 4 november, 2020

Geschreven door: Benji Davies
Artikel door: Ramona van den Berg

De illustraties in dit verhaal zijn adembenemend mooi

[Recensie] Britt en ik waren op het internet aan het kijken naar verhalen die we graag zouden willen lezen. Wij zagen de cover van dit boek en we vonden hem meteen mooi. Hij sprak ons aan. Een meisje in haar ochtendjas met een sneeuwvlokje. De gouden details op de cover zorgen dat het hart van mijn dochter sneller gaat kloppen.

Bij binnenkomst van het boek zag ik dat deze schrijver al meerdere boeken heeft geschreven. Hij is vooral bekend van De kleine walvis, dit was tevens Prentenboek van het Jaar 2017 en van Donderkopje. Deze laatste is bekroond met Oscars Book Prize 2020 voor beste kinderboek onder de vijf jaar. Beide boeken hebben wij nog niet gelezen maar gaan zeker op onze lijst nu we dit mooie prentenboek bekeken hebben.

Wat me meteen opvalt is dat het een mooi groot boek is. Doordat het mooie illustraties bevat is deze grootte erg prettig om voor te lezen voor bijvoorbeeld de klas. Je hebt hierdoor een verder bereik. Wat het verhaal voor ons aantrekkelijk maakt is dat Britt het met haar 6 jaar zelf kan lezen. Het bevat niet al te moeilijke woorden, waardoor een kind dat net begint te lezen de woorden makkelijk herkent.

De illustraties in dit verhaal zijn adembenemend mooi. Ze zijn tot in detail uitgewerkt waardoor ze heel realistisch over komen.

Schrijven Magazine

Wij ervaren wel verwarring in dit verhaal. Noëlle wordt samen met haar opa gezien wanneer zij samen wandelend door de straten gaan. Op een andere pagina wordt deze man niet met opa maar met opapa betiteld.

Het verhaal wordt heel beeldend verteld. Zodat je buiten de prachtige prenten ook een beeld zelf zou kunnen maken van het vertelsel wat ons gegeven wordt. Dit vind ik altijd wel fijn in een kinderboek. Je kunt de kinderen dan een beeld voorschotelen door de gegeven illustraties maar het kind kan ook zelf zijn fantasie gebruiken.

Het sneeuwvlokje zoekt een manier om niet te vallen. Ze ondergaat een heus avontuur maar lukt het haar om niet meer te vallen? Daar kom je alleen achter als je dit prentenboek leest.

Wij geven dit boek 4 sterren. Het is een mooi geïllustreerd boek met makkelijke woorden waardoor het door een beginnende lezer zeker gelezen kan worden. Ik heb één ster aftrek gedaan aan de totaalscore omdat er voor ons verwarring ontstond door het opa/opapa.

Eerder verschenen op Perfecte Buren

Boeken van deze Auteur:

Het sneeuwvlokje

Dit ga je niet geloven

Donderkopje