Het snode plan van Rarius

Zaterdag, 29 oktober, 2022

Geschreven door: Phil Corbett
Artikel door: Demi Stein

Heldhaftige katten

[Recensie] In dit spannende, grappige, eerste deel van Kat tegen kwaad leren we Pelsbeth en Wolfrik kennen. Wanneer we ze ontmoeten zitten ze al in de monsterjaag-business, maar dat levert eigenlijk niks op.

Snel daarna leren ze Rarius kennen en dat is eigenlijk waar het avontuur begint. Rarius heeft namelijk snode plannetjes! Uiteindelijk wordt het avontuur zo spannend dat Pelsbeth en Wolfrik het moeten opnemen tegen een echte draak, waarmee ze de stad redden en per ongeluk ook nog eens een hoofdkwartier met spookgids krijgen.

Spanning en sensatie in Miauwdam
Bij het openslaan van dit boek kom je als eerste een plattegrond tegen van Miauwdam. Een prachtige kaart waarop je kan ontdekken wat er te beleven valt in Miauwdam. De voorkant van het boek geeft daarnaast ook een goed beeld van wat je kunt verwachten: Een stripboek met flitsende, kleurrijke en leuke tekeningen.

Pelsbeth en Wolfrik zijn een superleuk katten-duo om te volgen. Door hoe ze eigenlijk als pech’vogeltjes’ neergezet worden komen ze onhandig, maar grappig over. Vervolgens komt de scène bij de ijskraam, waar Rarius ook in beeld komt en worden er woordgrapjes gemaakt waarbij je hardop moet lachen. De toon is gezet, dit gaat een grappig verhaal worden!

Deze humoristische stijl weet direct je interesse te wekken en jonge lezers zullen hier dan ook van smullen. Je wordt geprikkeld om verder te lezen, je wilt immers weten welke grapjes nog meer verteld worden maar je wilt er ook achter komen hoe het verder gaat met Pelsbeth en Wolfrik.

Nadat je de karakters een beetje hebt leren kennen en begrijpt wat zij eigenlijk willen, begint het langzaamaan spannender te worden. Rarius is een personage dat zich gedraagt zoals zijn naam al prijsgeeft, een beetje raar maar ook verdacht. Het kan dus eigenlijk ook niet anders dan dat dit voor problemen gaat zorgen.

Pelsbeth en Wolfrik zijn twee moedige katjes die dus graag op monsters jagen. Als lezer heb je dan ook al een bepaald voorgevoel hoe dit avontuur zich zal gaan ontwikkelen, maar daar zet Phil Corbett je dus helemaal op een verkeerd spoor. Ja, er is spanning en avontuur, maar er is ook een plek voor ontroering en warmte. De wending die Corbett aan dit verhaal geeft is goed bedacht en maakt het verhaal alsmaar vermakelijker. Wat die wending precies is, dat kan je natuurlijk het beste zelf ontdekken.

Phil Corbett is een professioneel verhalenverteller. Hij is bijvoorbeeld bekend van Korky the Cat, een bekende strip van het magazine The Dandy. Hij heeft ook bij zeer bekende game en speel bedrijven gewerkt, zoals bij Disney en Nintendo. Het snode plan van Rarius is het eerste deel in de Kat tegen kwaad strip-serie en daarmee zijn boeken debuut.

Het snode plan van Rarius is een kleurrijk stripverhaal. De plaatjes zijn vermakelijk om naar te kijken en in combinatie met de humor die erin verwerkt is, maakt het een feestje om te lezen. Dit boek is dan ook zeker aan te raden voor kinderen die wel van grappen en grollen houden, maar ook wel willen lezen over een stukje avontuur zonder dat het te eng wordt.Eerder verschenen op meerboekenblog.nl

Foodlog