Het stuur van Tuur

Zaterdag, 27 juli, 2019

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Denise de Groot

Ik droom al van Tuur, die zit aan het stuur

[Recensie] Ben je op zoek naar een interactief leesboek passend bij het thema verkeer? Dan raad ik je aan om het boek Het stuur van Tuur te proberen.

Het boek gaat over Vik die naar school gaat. Herkenbaar voor veel jonge kinderen, droomt Vik nog wel eens weg tijdens de les. In dit verhaal fantaseert Vik over de terugweg. Hoe zou Tuur hem komen ophalen? Met de fiets, of misschien wel met een koets?

Het eerste wat opvalt als je het boek  in handen neemt, zijn de prachtige illustraties. Frank Daenen heeft het boek voorzien van mooie platen, waarop herkenbare situaties voor kinderen zijn afgebeeld. Dit enthousiasmeert kinderen om het boek te pakken en heerlijk weg te dromen bij de gedachtespinsels van Tuur.

Het boek is erg leerzaam. Zo is het bijvoorbeeld geschreven op rijm, waardoor de kinderen zinnen zelf af kunnen maken. Op elke bladzijde staat ook een denkwolkje bij Vik waar dat de bedoeling is. Bijvoorbeeld “Ik droom al van Tuur, die zit aan het stuur, van iets dat rijmt op bar…”

Schrijven Magazine

Verder zijn er in het boek zoekopdrachten te vinden. Deze nodigen de kinderen uit om na te denken over de verschillende verkeersborden en over cijfers.

Dit boek is een AVI M-3 boek. Sommige woorden in het boek zijn wat ouderwets, waardoor sommige zinnen misschien een beetje moeilijk te begrijpen zijn voor kinderen die op dit AVI niveau lezen. Wel kun je dit boek bij deze leeftijdscategorie inzetten om kinderen iets te leren over verkeer en over rijmen.

Kortom, Het stuur van Tuur is een interactief leesboek, waarbij kinderen spelenderwijs  iets leren over het verkeer.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles


Laat hier je reactie achter:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.