Het ultra coole Meester Jesper boek

Zaterdag, 25 juni, 2022

Geschreven door: Jesper Hesseling
Artikel door: Katelijne van Alem

“Top 20 van dingen die mijn leerlingen doen die ik niet begrijp”

[Recensie] Een geweldig boek geschreven door meester Jesper. Hij is meester van groep 7/8 en daarnaast heeft hij een TikTok, YouTube en Instagramkanaal. Op deze kanalen deelt meester Jesper bijvoorbeeld sketches over school, video’s die hij met zijn gezin maakt en reken- en taalhacks. Zo zie je hem bij zijn digibord staan om uit te leggen wanneer je ‘dan’ gebruikt in een zin en wanneer het ‘als’ moet zijn!

In dit boek deelt meester Jesper ook al dat soort dingen: van hacks die je op school kunnen helpen tot social media tips, en je wordt uitgedaagd mee te doen met verschillende challenges.

Energizers
Dit boek is geweldig leuk vormgegeven. Door alle foto’s en illustraties slaat ieder kind dit boek graag open, zonder dat het kinderachtig wordt. Het is een stoer boek, en stiekem ook heel handig om de hacks te kunnen gebruiken. Er worden allerlei verschillende lettertypes gebruikt, kleuren, vormen waarin weetjes en dergelijke worden gepresenteerd. Ook kun je QR codes scannen in het boek en filmpjes bekijken!

Zo nu en dan staat er ook een bruikbare energizer met een weetje, bijvoorbeeld deze:

Boekenkrant

“Gebruik een playlist bij het leren, hierdoor kun je je concentreren. Tip: kijk ook eens op Spotify of op YouTube en kies een playlist in de categorie ‘Music for studying’. Zet hem op!”

Divers
Het aanbod van alle tips en hacks die je kunt gebruiken is heel breed in dit boek. Dat maakt het boek divers en eigenlijk interessant voor alle kinderen die in groep 7/8 zitten.

Geweldig is bijvoorbeeld ook de pindakaas-challenge: “er zijn veel lekkere combinaties met pindakaas op je boterham te bedenken, welke durf jij te proeven?” Vervolgens worden er 8 varianten opgenoemd, bijvoorbeeld een broodje pindakaas met sambal of een broodje pindakaas met plakjes peer.

Dit kan inspireren om andere eetcombinaties te bedenken, wat eet jij allemaal op de boterham? Humor is een grote terugkerende factor in dit boek, een aanrader voor ieder kind in groep 7/8!

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow