Het verloren vosje

Zaterdag, 29 februari, 2020

Geschreven door: Carolina Rabei
Artikel door: Denise de Groot

Een nieuwe familie

[Recensie] Elk kind heeft wel een lievelingsknuffel. Een knuffel die je absoluut niet mag verliezen en die je niet kunt vervangen. Emma is een meisje dat alleen in het bos woont, maar ze is niet eenzaam. Ze heeft namelijk ook een lievelingsknuffel, een knuffelvos. Op een dag raakt Emma het vosje kwijt. Ze kan het er niet bij laten zitten en gaat op zoek.

Tijdens haar zoektocht komt Emma een vossenwelpje tegen dat zijn moeder kwijt is. Het vossenwelpje is schattig afgebeeld, waardoor kinderen dol op hem zullen zijn en al snel meeleven.

Emma besluit om naast haar knuffel ook de moeder van het welpje te gaan zoeken. Samen gaan ze op pad en al snel vinden ze sporen in het bos die ze kunnen volgen.

Je hoopt dat Emma slaagt in haar zoektocht. Dit geeft je tijdens het lezen een gevoel van genegenheid. De illustraties passen hier bij. Daarnaast hangt er een fijne sfeer in het verhaal. Op het einde sluit Emma zelfs vriendschap met de vossenfamilie.

Boekenkrant

Een leuk feitje is dat de schrijver Carolina Rabei al van jongs af aan houdt van tekenen en schrijven. Ze heeft van haar hobby haar beroep gemaakt en sinds haar studie Children’s book Illustration die ze volgde op Cambridge School of Art  illustreert ze veel van haar eigen boeken zelf.

Dit boek is leuk om voor te lezen voor je kinderen vooral als ze nog jong zijn. Het boek heeft geen duidelijke boodschap of duidelijk thema, maar het is wel een mooie aanwinst voor je boekenkast.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles