‘Hieperdepiep!’

Woensdag, 23 september, 2020

Geschreven door: Mieke Dobbels, Julie van Hove
Artikel door: Perfecte Buren

Wij waren helemaal verrast toen dit boek op onze mat viel. Hij is mooi groot van formaat en de gekleurde tekst en vogel springen er zo wat van af. Het steekt goed af op de witte achtergrond waardoor je oog meteen getrokken wordt naar het kleurrijke verschijnsel.

Mijn dochter kan nu best al goed lezen en nadat ze de tekst op de voorkant had gelezen vroeg ze me wat ADHD betekende. Ik heb aangegeven dat als we het verhaal zouden lezen en ze het nog niet wist ik het haar wel wilde uitleggen.

Na het lezen van het verhaal gaf mijn dochter aan dat de vogel wel heel veel rommel maakte en dingen niet afmaakte. Dat hij moeilijk zijn aandacht bij een ding kon houden. Ik kan wel zeggen dat ik best trots was dat ze dit door het lezen van het verhaal heeft ondervonden. En heel slecht gezocht van haar was dit toch niet?

Wij zouden dit boek dan ook zeker aanraden aan een juf die een kind in de klas heeft met ADHD. Want op deze kinderlijke wijze kun je ze duidelijk maken hoe het voor een kind met deze diagnose allemaal werkt.

Hereditas Nexus

Wat doen wij allemaal als iemand zich niet lekker voelt? Het is leuk te ontdekken wat Piep allemaal uit de kast haalt om ervoor te zorgen dat zijn oma zich weer beter gaat voelen.

Mooi om te lezen hoe de band is tussen oma en haar kleinzoon. Ze willen alleen maar het beste voor elkaar.

De illustraties in het boek zijn zeer kleurrijk en zeker een aanvulling op dit leuke verhaal. We vonden het stiekem ook wel heel grappig dat de oma van Piep geen vogel is.. maar een heel ander dier. Wil je weten welk dier, dan raden we je zeker aan dit verhaal te lezen.

Wij geven dit boek 5 sterren, omdat het leerzaam, kleurrijk en vooral een vrolijk verhaal is. Leuk om zelf te lezen, maar ook zeker leuk om uit voorgelezen te worden!

Ramona

Eerder verschenen op Perfecte Buren.

Boeken van deze Auteur: