Highlights Südafrika

Zaterdag, 9 oktober, 2021

Geschreven door: Roland Karl, Clemens Emmler
Artikel door: Evert van der Veen

Veelzijdig en kleurrijk land

[Recensie] Het duitstalige boek

Highlights Südafrika kent een overzichtelijke geografische opzet in gebieden met onder andere Westkaap, Noordkaap, Oostkaap en het gebied KwaZulu – Natal. Het boek opent met een kort historisch overzicht en vermeldt vervolgens 50 routes om bezienswaardigheden te bezoeken. Goed is dat hierbij steeds een duidelijke en grote detailkaart wordt afgebeeld zodat de reiziger precies kan zien hoe de desbetreffende route verloopt en waar de bezienswaardigheden zich bevinden.

Highlights Südafrika laat overtuigend zien dat de kusten van Zuid Afrika schitterend zijn. De Wild Coast van de Noordkaap is wellicht het meest bekend maar er zijn meer prachtige kustroutes. Het land kent een rijke vegetatie dat hier en daar zelfs paradijselijke trekken heeft. Zuid Afrika is dan ook een groen land met een grote variatie aan landschappen. Ook aan de dieren wordt veel aandacht besteed in tal van mooie opnamen. Tegelijk is het een land van natuurlijke contrasten zoals blijkt uit de Kalahari woestijn, Drakensbergen en talloze ravijnen.

Zuid Afrika is bekend vanwege zijn wildparken waarvan het Kruger park meestal wordt bezocht tijdens een rondreis. Dit is echter slechts één van de vele parken die het land rijk is zoals Highlights Südafrika laat zien. Ook de cultuur en de bewoners krijgen ruime aandacht zoals de steden Kaapstad, Pretoria en Durban.

Boekenkrant

Zuid Afrika is dus een schitterende reisbestemming, dat laat dit boek nog eens overtuigend zien!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles