‘Ibiza, de erfenis’

Donderdag, 18 mei, 2017

Geschreven door: Kiki van Dijk
Artikel door: Perfecte Buren

Dorien, een wereldberoemd fotograaf, leidt samen met haar zoon Mick een rustig leventje. Dat leventje staat op zijn kop wanneer Mick haar vertelt dat hij voor een korte vakantie naar Ibiza wil. Dorien is faliekant tegen, ze is geboren op Ibiza maar heeft er nou niet bepaald goede herinneringen aan. Gelukkig vindt Mick’s vader, van wie Dorien gescheiden is, het geen probleem en mag Mick toch naar Ibiza.

Dorien reist hem hals over kop na wanneer het lijkt alsof Mick op Ibiza is verdwenen. Op Ibiza aangekomen wordt ze opgewacht door een chauffeur en naar het landgoed Las Mariposas gebracht. Daar vindt ze Mick terug maar ook haar vader die ze in geen jaren heeft gezien: Boris. Boris heeft zijn gezin verlaten toen Dorien 9 jaar was en daarna heeft hij nooit meer naar haar omgekeken. Dorien is dus niet zo heel blij met deze hereniging en laat dat duidelijk merken. De volgende dag wordt Boris dood onder aan de kliffen gevonden, het lijkt een tragisch ongeval te zijn maar niets is op Ibiza wat het lijkt.

Bij de opening van het testament wordt duidelijk dat Las Mariposas naar de schuldeisers van Boris gaat maar hij heeft zijn kinderen Dorien, Vanessa en Thomas ook wat nagelaten. Zij moeten een hotel gaan verbouwen en daar een museum inrichten met de kunst die hij in zijn leven verzameld heeft. Na lang aarzelen besluit Dorien voorlopig op Ibiza te blijven om samen met Thomas de plannen van Boris te verwezenlijken. De plaatselijke bevolking is daar niet van gecharmeerd en laat dat via nachtelijke pesterijen merken.

Ook komt Dorien erachter dat Boris is vermoord. Wie heeft dat op zijn geweten? De politie werkt niet echt mee, sterker nog, een van de politieagenten schijnt doodsbang te zijn, maar voor wie? Gelukkig komt zoon Mick, na zijn eindexamen, zijn moeder gezelschap houden. Dat geluk is maar van korte duur, Mick wordt ontvoerd! De gebeurtenissen volgen elkaar daarna in een hoog tempo op, Dorien kan niemand vertrouwen, staat er in haar eentje voor. Haar vader heeft gelijk gehad: vertrouw niemand, zelfs niet de mensen die dicht bij je staan.

Foodlog

Een leuk en vlot boek om te lezen. Mooie beschrijvingen van het eiland Ibiza, je zou er zo naar toe willen voor een vakantie. De auteur zet een geloofwaardig en spannend verhaal neer waarin ook aandacht wordt besteed aan menselijke relaties. Dorien heeft haar vader veel meer gemist dan ze in het begin wil toegeven. Na zijn overlijden blijkt dat hij, door zijn vertrek, zijn gezin heeft willen beschermen en dat hij wel degelijk een goede vader is geweest. Dat heeft een helend effect op Dorien. De auteur heeft dat goed weergegeven. Het boek krijgt van mij 4 sterren en dat is dik verdiend!

Jeannie

Eerder verschenen op Perfecte Buren.