Ik ben net als jij

Zaterdag, 3 april, 2021

Geschreven door: Paul van Loon
Hugo van Look
Artikel door: Katelijne van Alem

“De maan staat hoog in de lucht”

De auteur 

[Recensie] Paul van Loon werd geboren op 17 april 1955 in het Limburgse Geleen. Toen hij zes jaar oud was verhuisde de familie naar Waalwijk in Noord-Brabant, waar hij de rest van zijn jeugd doorbracht. Na de HBS ging hij in Den Bosch naar de kunstacademie om de opleiding ‘illustratief tekenen’ te volgen. Al vroeg hield Paul van Loon van griezelverhalen, eerst Paulus de Boskabouter en later In de ban van de ring. Zijn lievelingsboek nu is het kinderboek Max en de maximonsters van Maurice Sendak. Vanaf 1989 schrijft Van Loon zelf veel griezelboeken. Zijn doorbraak was De griezelbus (1991).

De illustrator

Hugo van Look is geboren in Antwerpen in 1960. Hij is een belgische illustrator. De jeugdboekenserie Dolfje Weerwolfje maakte hij samen met Paul van Loon. Van Look illustreerde eveneens het boek Vampier in de school van Paul van Loon.
Van Look tekent voor de jeugdtijdschriften OkkiTaptoeDoremiZonnekind en Zonneland.
Van Look studeerde Grafische Vormgeving in Antwerpen en volgde de opleiding Animatiefilm in Gent. In 1988 werd zijn eerste boek uitgebracht: Het gebeurde op zondag, geschreven door Marie-Thérèse Schins-Machleidt.

Kookboeken Nieuws

Verhaal

Een verhaal over willen weten wie je bent. Flier weet het nog niet. Is ze net als jij? Een aanrader voor kinderen die leren lezen!

flier is klein.
ze zit in een boom op een tak.
maar wat voor dier is flier?
is ze een eekhoorn, net als plok?
een bosuil, net als uil?
of een muis, net als piep?
zelf weet flier het niet.
wie weet het wel?

Wie ben jij

Dit verhaal gaat over Flier de Vleermuis die erachter wil komen wie ze is. Wie ben jij en welke karaktertrekken heb je? Hoe zie je eruit? Hoe zien de anderen in jouw gezin eruit en hoe word je wie je bent? Mooie onderwerpen om het samen over te hebben!

Vormgeving

Geweldig leuk boekje voor de beginnende lezer. Het verhaal is goed te volgen, het onderwerp ‘willen weten wie je bent’ wordt hier mooi in weergegeven. De illustraties zijn stoer en mooi uitgewerkt, waardoor het extra leuk wordt het boek te lezen. Het boek is op AVI M3 niveau en helemaal in de stijl die we van Paul van Loon en Hugo van Look gewend zijn. Er zit een soort ritme in de tekst, wat het voor de beginnende lezer ook prettig maakt om voor te lezen of zelf te lezen. Een aanrader voor in de boekenkast!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles