Ik hou niet van boeken. Echt niet. Punt uit

Zaterdag, 30 oktober, 2021

Geschreven door: Emma Perry, Sharon Davey
Artikel door: Katelijne van Alem

“Ze kijkt en eindelijk ziet ze de grote stapels om zich heen”

De auteur

[Recensie] Schrijven is van jongs af aan al ontstaan bij Emma Perry. Creativiteit zat er vanaf baby zijnde in en ze was altijd al dol op boeken en alles wat erbij kwam kijken. Ze is de oprichter van de bekroonde recensiesite voor kinderen My Book Corner en ze runt International Book Giving Day. Emma vindt het leuk op de hoogte te blijven van kinderliteratuur en dit te delen met de wereld. Ze is leerkacht in het basisonderwijs en deelt daar ook graag verhalen.  

Verhaal

Mila is een meisje dat niet van boeken houdt. Toch blijven de boeken komen, blijft ze deze van alle kanten cadeau krijgen of zomaar krijgen.  Ze gebruikt boeken voor allerlei dingen, behalve voor lezen. Totdat de boeken er genoeg van hebben en een plan bedenken om Mila te laten zien wat er eigenlijk in de boeken staat!

Boekenkrant

Mila hoort veel lawaai, drukte en geruis en ziet dan allerlei boeken zoemen en fladderen door de kamer. Mila valt in een verhaal en begint van alles mee te beleven: een mysterie, een ruimteschip, een kasteel. Spannend al deze avonturen!

Na deze avonturen ziet ze eindelijk de grote stapels boeken om zich heen en pakt ze een boek. Zo ontdekt ze de verhalen, de woorden, de avonturen! Eigenlijk alles!

Boeken

Heb jij ook zoveel boeken in huis, net als Mila? En welke verhalen worden hier allemaal in verteld? Leuk om eens te kijken waar de boeken over gaan, en welke avonturen je het leukste vindt!

En heb je misschien verkleedkleren in huis? Dan kun je de verhalen gaan naspelen met toneelspel! Wordt zelf een ridder, prinses, kok of alles wat je in de verhalen kunt tegenkomen. Op de illustraties in dit boek, maar vast ook in de boeken die je thuis hebt of in de bieb kunt vinden, kun je al deze figuren vinden! Veel plezier!

Vormgeving

Geweldige kaft met direct een pakkende quote van Mila, de hoofdpersoon uit het boek. Omhuld door boeken komt deze quote nog grappiger uit: “Ik hou niet van boeken. Echt niet.” Hierdoor word je direct nieuwsgierig naar het verhaal.

Het verhaal is goed voor te lezen. In de tekst staan af en toe groot gedrukte woorden, om duidelijk te maken waar de nadruk op moet liggen. Het is een mooi geheel van lopende zinnen, vetgedrukte woorden of woorden in een net ander lettertype. Dit maakt het allemaal nog krachtiger.

De emoties in de illustraties zijn perfect weergegeven, je leeft helemaal mee met Mila. Overal komen de boeken vandaan, maar hier zit ze echt niet op te wachten. De omslag waarbij de boeken tot Mila door willen dringen en ze meegenomen wordt in de verhalen, wordt geweldig weergegeven. De diverse categorieën verhalen komen aan bod, waardoor alle kinderen geïnspireerd zullen raken.

Dit boek is er volledig in geslaagd al het moois van boeken en verhalen over te brengen.

— 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles