In Afrika

Zaterdag, 27 april, 2019

Geschreven door: Ingela Arrhenius
Artikel door: Katelijne van Alem

Welke dieren gaan we hier allemaal zien?

De illustrator

[Recensie] Ingela P. Arrhenius is een Zweedse freelance illustratrice. Ze doet allerlei verschillend werk: zo ontwerpt ze bijvoorbeeld stempels, illustreert ze boeken, ontwerpt ze patronen voor onder andere kinderkleding en behang. Ze heeft een simpele, kinderlijke stijl en is gek op designs uit de jaren ’50 en ’60.

Achterflaptekst

“Een prachtig dier dat leeft in Afrika”
en
“Een kunstwerk uit het museum”

Archeologie Magazine

Verhaal

In Afrika: we gaan op avontuur in de savanne, we zullen allerlei wilde dieren ontdekken! Zo kom je een olifant, maar ook een flinke leeuw tegen!

Naar het museum: wat gaan we allemaal zien in het museum, er valt van alles te ontdekken! Van standbeelden tot mummies en van fossielen tot Mona Lisa!

Vormgeving

In Afrika en Naar het museum zijn dikke kartonnen boekjes, erg stevig en goed te gebruiken in kinderhandjes. De pagina’s hebben allemaal een verschillende uitsnede en zijn door hun vorm erg interessant. Geweldige boekjes om samen in te kijken en mee te spelen. De pagina’s beginnen eerst klein en worden steeds groter. Binnen en buiten prima te gebruiken.

Dieren en kunst

Welke dieren ken je allemaal nog meer en welke kunst vind jij mooi? De boekjes zijn met name voor het echt jonge kind fijn, maar later ook te gebruiken wanneer kinderen meer dieren en kunst gaan ontdekken. De boekjes kunnen daar een prima startpunt voor zijn.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles