Jacht

Zaterdag, 30 juli, 2022

Geschreven door: Toni Coppers
Artikel door: Paula van Mourik

Een Vlaamse thriller die werkelijk verslavend is

[Recensie] Jacht kent een sterk begin: een vrouw die in de vroege ochtend naar huis rijdt, blij dat haar nachtdienst in de Antwerpse haven erop zit en verlangend naar huis, waar haar man en zoon op haar wachten. Maar de vrouw zal nooit meer thuiskomen, er staat haar een pijnlijke en wrede dood te wachten.

Liese Meerhout, commissaris bij de politie van Antwerpen, wordt op de zaak gezet. Kort na de eerste moord vindt er een tweede moord plaats die net zo luguber is als de eerste. Aan Liese en haar team de taak om erachter te komen wat er aan de hand is. Al snel wordt duidelijk dat er een bende-oorlog aan de gang is en dat er nog meer mensen op de lijst staan om te worden afgemaakt.

Toni Coppers  (1961) is Vlaanderens meest bekroonde misdaadauteur die bekend staat om zijn ingenieuze en spannende plots. HMet zijn boeken heeft hij al vele prijzen gewonnen en nominaties in de wacht gesleept. Ook werden zijn verhalen verfilmd voor tv. Jacht is niet zijn eerste thriller waarin Liese Meerhout acte de présence geeft. In het verhaal wordt hier af en toe naar verwezen. Dat is niet storend, want Jacht is heel goed als stand alone te lezen. 

Vlees en bloed
Ik kreeg wel het gevoel dat Liese en haar team al veel hadden meegemaakt en dat ze door de jaren heen een sterke en hechte band met elkaar hebben opgebouwd. Dat is vooral het geval tussen Liese en hoofdinspecteur Michel Masson. Coppers weet daardoor de personages in zijn boek neer te zetten als mensen van vlees en bloed. 

Technisch Weekblad

Hoewel Jacht een thriller is van Vlaamse bodem, kent het verhaal ook een Nederlandse twist. Voormalig stagiaire Daphne heeft Nederlandse roots. Ze raakt betrokken bij het onderzoek en op enig moment wordt het team genoodzaakt om naar Nederland af te reizen. Leuk en herkenbaar voor de Hollandse lezers.

Het verhaal is een echte page turner. Moeilijk weg te leggen en vooral het eind is nagelbijtend spannend. Ik ben het grondig eens met de quote die op de cover prijkt: Coppers lezen is verslavend.

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow