Jij en ik in het park

Zaterdag, 6 juni, 2020

Geschreven door: Effie Lada
Artikel door: Katelijne van Alem

“Anna en Francesco willen snel groot worden”

De auteur en illustrator

[Recensie] Effie Lada werd geboren in een klein dorp in Peloponnesos, Griekenland. Ze studeerde schilderen bij de bekende Griekse schilder Yorgo Voyatzis. Ze heeft deelgenomen aan collectieve schildertentoonstellingen. Illustratie van kinderboek is altijd haar grootste interesse geweest en sinds 1991 is ze uitsluitend op dat gebied actief.
Ze illustreerde covers van vele boeken en publiceerde meer dan 100 boeken. Haar boeken zijn vertaald naar het Italiaans, Koreaans, Russisch, Chinees, Kroatisch en Turks.

Verhaal

Een warm prentenboek over liefde en verliefd zijn, onder alle weersomstandigheden. Voor hartendiefjes vanaf 5 jaar.

Archeologie Magazine

Elke zondag komen de kinderen uit de buurt naar het park om te spelen en plezier te maken. Het is één vrolijke bende. Anna en Francesco horen ook bij die bende, maar ze hebben nog nooit met elkaar gesproken. Tot die ene dag, als de touwen van hun vliegers hoog boven hun hoofd in de lucht verstrikt raken …

Verliefd

Anna en Francesco zijn verliefd! Heb jij een vriendje of vriendinnetje dat je heel erg lief vindt of waar je verliefd op bent? Of iemand die je heel erg mist als je hem of haar niet ziet? Misschien herken je het wel vanuit het boek!

Park

Iedere zondag komen Anna en Francesco en hun vrienden en vriendinnen naar het park. Ga jij ook weleens naar het park? En wie kom je daar allemaal tegen? Omdat Anna en Francesco elkaar de hele week missen, gaan ze zelfs op zondag naar het park als het regent! Wat vind jij van de regen?

Vormgeving

Een mooi, warm prentenboek. De illustraties zijn warm en gedetailleerd, erg lief hoe Anna en Francesco neergezet worden. De illustraties zijn steeds doorlopend op de dubbele pagina en daarmee mooi en groot. Ook de schutbladen met vallende bladeren zijn een prettige start en afsluiting van het boek. Het boek heeft een vierkante vorm en het verhaal speelt in vroeger tijden. De aquarellen zijn ontzettend mooi en de personen in het boek zeer waarheidsgetrouw weergegeven.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur:

Jij en ik in het park

Een bijzondere zondag