Kaatje op de wc

Zaterdag, 19 november, 2022

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Katelijne van Alem

“Hoor ik daar een plasje? Hoera!”

[Recensie] De mama van Kaatje heeft een wc-verkleiner gekocht! Zo kan Kaatje zelf op de wc gaan zitten, en passen haar billetjes er goed op. Ze stapt op het wc-krukje, maar er komt nog niks als ze op de wc zit. Dan gaat Kaatje eerst maar eens lekker spelen, ze laat haar Konijn op een potje plassen. Vervolgens ruikt ze dat haar broertje Bas is zijn luier gepoept heeft, hij kan nog geen plasjes en drolletjes op de wc doen. Maar dan voelt Kaatje een kriebel in haar buik, zal het haar lukken zelf naar de wc te gaan?

Vers
Dit mooie, herkenbare boek voor peuters vanaf 30 maanden start met een vers. Een fijn begin, wat ook prettig is om te herhalen aan je peuter die gaat leren op de wc te gaan zitten:“Blote billen
Op de wc
Even wachten
Doe je mee?

En dan… Psss
Wat hoor ik nou?
Dat is een plas
Bravo voor jou!”

Belevingswereld peuter
Dit verhaal is mooi verteld en zeer geschikt geschreven voor peuters. Het sluit aan bij de belevingswereld en past natuurlijk heel goed in gezinnen waar het kind gaat leren op de wc te plassen. Kaatje laat helemaal zien hoe dat gaat, ook in haar spel en de reactie op haar broertje.

Het leest prettig voor en de illustraties sluiten prima aan. Het is een vrolijk, speels verhaal, wat ervoor kan zorgen dat kinderen ook graag op de wc willen gaan plassen en poepen. Deze positieve benadering en het groot willen zijn, zal goed aansluiten bij veel kinderen!

Een prettig, fijn boek dat het naar de wc leren gaan prima kan ondersteunen.Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Kookboeken Nieuws