Kiekeboe

Zaterdag, 25 januari, 2020

Geschreven door: Giuliano Ferri
Artikel door: Katelijne van Alem

“Wie zit daar verstopt?”

De auteur

[Recensie] Giuliano Ferri is geboren in Italie in 1965. Hij specialiseerde zich in animatiefilms en heeft verschillende prentenboeken geïllustreerd, ze zijn in meerdere talen vertaald. Ook is zijn werk internationaal tentoongesteld. Giuliano werkt ook met gehandicapte kinderen, hij past komisch theater en animatie toe als therapie.

Verhaal

Kiekeboe! Ontdek welke dieren achter de flappen verstopt zitten. En wie zie je helemaal achterin?

Scènes

Dieren

In dit boekje kom je allemaal dieren tegen, daar kun je mooi een spelletje van maken! Wie zitten er allemaal in het boek verstopt? Wat is je lievelingsdier en welke dieren ken je verder nog allemaal?

Verstoppen

De dieren zitten allemaal verstopt achter hun pootjes. Kun jij je goed verstoppen, misschien kun je wel verstoppertje gaan spelen met je vriendjes of thuis met je papa en mama!

Vormgeving

Dit mooie boekje is geselecteerd als Boekstart Babyboekje in het jaar 2016. Het boek is stevig en interactief te gebruiken. Er staat bijna geen tekst in, het gaat vooral om de zeven dieren die verstopt zitten achter de voorpootjes. Deze kunnen de kinderen wegklappen, waardoor het Kiekeboe-spelletje kan beginnen. Een aanrader voor jonge kinderen! Achterin zit een mooi spiegeltje, waar het kind zichzelf in kan zien en met zijn handjes ook het Kiekeboe-spelletje kan spelen. De illustraties zijn zacht en de kleuren natuurlijk.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles