Kleurrijk

Zaterdag, 24 december, 2022

Geschreven door: Mayra Blömer
Artikel door: Mieke Schepens

Een mooi samenspel van poëzie en beeldende kunst

[Recensie] We komen in de tijd van het jaar waarin we elkaar cadeaus geven. Meestal zijn kinderen de gelukkigen, maar we mogen onszelf natuurlijk niet vergeten, want wat is er fijner dan op een andere manier ontspannen dan je gewend bent.

Na een drukke dag of zomaar even tussendoor, om je hoofd leeg te maken en voor de keuze staan welke kleur je als eerste zult gebruiken. Het lijkt zo simpel, maar zo eenvoudig is het werkelijk. Het is een kwestie van doen.

Kleurrijk is niet zomaar een kleurboek voor volwassenen, want bij elke kleurplaat met een gedetailleerde tekening staat een gedicht afgedrukt dat speciaal is geschreven voor Kleurrijk.

Deze ’tekenboekbundel’ brengt ruim dertig gedetailleerde kleurplaten voor volwassenen en Nederlandse poëzie samen.

Geschiedenis Magazine

Voor in het boek vind je een overzicht van de dichters die samen met Mayra Blömer het boek hebben gemaakt tot wat het is geworden: een juweeltje!

Natuur en kunst
Mayra Blömer heeft haar inspiratie gehaald uit de natuur en uit kunst van verschillende culturen. Het is een kleurboek met handgemaakte tekeningen voor volwassenen geworden waarmee je thuis aan je eigen tafel kunt genieten van mooie dingen die geïnspireerd zijn door de belevingen van de auteur gedurende haar reizen over de hele wereld. 

Lees bijvoorbeeld in een gedicht over de zee en laat samen met de tekening op de bladzijde daarnaast deze woorden tot leven komen. Je waant je werkelijk aan zee en voelt je herboren. 

Kleurrijk is een mooi samenspel van poëzie en beeldende kunst.

Ik verwacht niet dat er twee mensen deze kleurplaten op dezelfde manier in zullen kleuren. Reden hiervoor is dat elk mens anders is en gevoelens nooit hetzelfde zijn bij mensen. Iedereen reageert op zijn of haar eigen manier.

Kleurrijk is een mooie kans om even weg te dromen en te ontsnappen uit de drukke wereld waarin we leven. 

Eerder verschenen op Graag Gelezen