Knit. Sleep. Repeat.

Zaterdag, 22 oktober, 2022

Geschreven door: Den Dennis, Mr. Knitbear
Artikel door: Jolanda Rovers

Breiprojecten voor in de slaapkamer

[Recensie] Dendennis is bij vele brei(st)ers een bekend gezicht. Ook als haker trouwens. Net als Mr. Knitbear was hij op jonge leeftijd al heel veel aan het knutselen. En sinds een tiental jaren heeft hij zijn eigen grafisch ontwerpbureau. Haken en breien waren in eerste instantie als ontspanning bedoeld. Is dit nu, wat ze zeggen, een uit de hand gelopen hobby? Meneer Breibeer komt uit het onderwijs en daar is ook de oorsprong van Mr. Knitbear te vinden. Hij wilden kinderen graag helpen met het ontwikkelen van hun fijne motoriek. De rest is historie.

Wim en Dennis, zoals de heren in het dagelijks leven heten, hebben al een aantal boeken samen gemaakt. Maar samen onder de lakens? Nee, dat deden ze nog niet. Tot nu. In dit breiboek is het thema ‘slaapkamer’. Er is voor iedereen wel iets in te vinden: complexe patronen, eenvoudige en vrolijke patronen én een nieuwe techniek die de mannen nog niet eerder hebben toegepast in hun vorige boeken. Nieuwsgierig?

In deze editie wordt uitsluitend gewerkt met het merk Lang Yarns. De mannen leggen de verschillende soorten garens uit: waarom hebben we hier sokkenwol gebruikt, waar is dit stevige garen goed voor? Dat is een goede leidraad, vooral als jij met een ander merk aan de slag wilt gaan. Dan heb je houvast aan het hoe en waarom van welke kwaliteit garen.

Door middel van foto-instructies wordt er duidelijk uitgelegd hoe je steken opzet, hoe je recht en averecht breit, hoe je moet minderen of meerderen of fair isle of helix breit. En heb jij wel eens gekabeld zonder kabelnaald? Hier leer je hoe dat toch kan.

Pf

De patronen
En dan, op pagina 64 biedt zich het eerste patroon aan! Een veelkleurige sprei, ofwel een dream in colors. Met een kussen erbij. Er zijn veel kussenpatronen in dit boek te vinden. Zelfs speelkussens met dierenkoppen.
De patronen zijn óf per toer uitgeschreven, óf hebben een telschema. Allemaal duidelijk en vaak in kleur weergegeven.

Heb je wel eens een slaapmuts gebreid? Voor de winter misschien best een goed idee! En anders een fijne beanie? Of worden het voor jou toch Zzzzlaapsokken? Er is veel lekker warm slaapspul te maken met dit boek. En kom je er toch niet helemaal uit, dan is er extra uitleg te vinden op YouTube.
Ook kun je je breiprojecten uit dit boek delen op Facebook en Instagram.com/happily_knitting.

— 

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow