Knuffelschool

Zaterdag, 3 oktober, 2020

Geschreven door: Anne-Claire Petit
Artikel door: Katelijne van Alem

“Jouw lievelingsknuffel wil ook graag met jou knuffelen!”

De auteur en illustrator

[Recensie] Anne-Claire Petit is geboren in 1962 en studeerde industriële vormgeving in Eindhoven. Ze begon in 1990 haar eigen label met mode-artikelen en maakt inmiddels onder andere gehaakte figuren, kinder- en interieurartikelen, sjaals en speelgoed. In het boek ‘Knuffelschool’ zijn de mooie gehaakte figuren goed te zien.

Verhaal

Het is de eerste schooldag op de Knuffelschool. Knuffels leren hier alles wat ze moeten weten voordat ze bij een echt mensengezin gaan wonen. Hoe geef je een goede knuffel? En wat moet je doen als er een grote hond op je af komt? Of hoe voorkom je dat de stofzuiger je opslurpt? Maar Pop-Pop de pinguïn maakt zich zorgen… Hij houdt namelijk niet van knuffelen! Niet van buikenknijpers of bottenschudders. Zelfs niet van oma-pakkerds. Zal het hem lukken om een goede knuffel te worden? De Knuffelschool is een prachtig boek met een fantastisch verhaal dat elke peuter, moeder, vader, verzorger, opa en oma zal aanspreken. Lees De Knuffelschool gezellig samen met je peuter en vind samen alle losse attributen die in de afbeeldingen in het boek staan. Enne.. wat denk je? Heeft jouw knuffel ook op de Knuffelschool gezeten?

Archeologie Magazine

Knuffels

Heb jij ook knuffels in huis? En wat voor een soort knuffels? In dit boek kom je allemaal leuke lesjes voor knuffels tegen, zeer herkenbaar voor thuis. Bijvoorbeeld het ontwijken van een hond of het deelnemen aan een kussengevecht. Gebeurd dat in jullie huis ook en doen de knuffels dan mee?

School

Wat voor een lessen krijg jij allemaal op school? Vind je alles leuk of net als Pop-Pop misschien ook sommige lessen minder leuk?

Vormgeving

Fijn breed boek, dat goed vast te houden is. De teksten zijn prima voor te lezen en op de meeste linkerpagina’s staan ook woorden bij een afbeelding gedrukt. Doordat de tekst steeds links staat en de afbeelding rechts, is het een fijn overzichtelijk boek. Kinderen leren precies welke afbeelding bij welk woord hoort. De gehaakte figuren zijn echt geweldig, net zoals de knuffels die je zelf in huis hebt. Daardoor gaat dit verhaal echt leven voor kinderen. Als ouder ook geweldig wat er allemaal verzonnen is in de lessen die de knuffels krijgen, zoals het in ieder huishouden met een knuffel zal gaan: zoals ondersteboven gehouden worden, stiekem uit een tas kunnen kruipen of mee in bad gaan. Een gezellig, leuk boek! Op het laatst komt knuffel Pop-Pop bij een echt meisje, leuk voor kinderen om zich te kunnen herkennen als ze zelf op zoek gaan naar hun knuffel beste vriendje!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles