Kroelmajoor kan niet slapen

Zaterdag, 1 december, 2018

Geschreven door: Caroline Melissant
Artikel door: Ruud Verwaal

Kusjes, knuffels en vriendschap

[Signalering] Caroline Melissant is schrijfster met een passie voor de visserij, en heeft een eigen communicatiebureau (InZee communicatie en trends). Ze schreef eerder een kinderboekenreeks over de wereld van de visserij. Met Kroelmajoor betreedt zij nu een ander pad. Zoontje Carsten stond model voor de hoofdpersoon.

Hélène Peters is zelfstandig illustrator in Rotterdam.  Ze geeft diverse tekencursussen en workshops handlettering. Haar illustraties voor Kroelmajoor zijn gemaakt met aquarelverf op glad aquarelpapier. Daarna zijn de details verder uitgewerkt met kleurpotloden om meer diepte en levendigheid te krijgen. Dit jaar verscheen ook Mila op reis – Mexico met illustraties van haar hand

Kroelmajoor kan niet slapen is een kleurrijk prentenboek voor peuters en kleuters van 0 tot en met 6 jaar, over slapen, kusjes, knuffels en vriendschap. De hoofdpersoon is Kroelmajoor, een jongetje in pyjama met daaroverheen een uniformjasje. Samen met zijn vriendjes Kaketoe en Paard gaat hij op zoek gaat naar knuffels en kusjes om beter in slaap te kunnen vallen. En hij ontmoet van allerlei personen die hem daarbij proberen te helpen.

Het boek biedt ouders en verzorgers een handvat of een ritueel voor het slapen gaan. Met Kroelmajoor zal het slapen gaan altijd een fijn en liefdevol moment zijn. Het formaat van het prentenboek is A4 staand en het is in full color gedrukt. Kroelmajoor heeft ook een Facebookpagina en is te zien op YouTube.

Sociologie Magazine

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Het boek kan hier besteld worden: caroline@trendsinzee.nl