Leven en dood

Zaterdag, 29 december, 2018

Geschreven door: Stephenie Meyer
Artikel door: Joost Zuijderduijn

Een must-have voor alle fans!

[Recensie] Iedereen kent wel het verhaal van Bella en Edward, het liefdeskoppel van een menselijk meisje en een vampier. Voor het tienjarige jubileum heeft Stephenie Meyer Twilight herschreven vanuit een ander perspectief: de geslachten zijn omgedraaid en je leest over Beau en Edythe, zodat je helemaal opnieuw het verhaal van Twilight kan meemaken.

Stephenie Meyer is het schrijven niet verleerd. Haar schrijfstijl is redelijk hetzelfde gebleven en liefhebbers van Twilight kunnen dus met gemak weer in het Twilight-universum stappen. Meyer is redelijk trouw aan het verhaal gebleven en een paar aanpassingen gedaan om de geslachtswissel wat natuurlijker te maken. Het is leuk om eens een verhaal met wisselende geslachten te lezen, je krijgt hierdoor weer een andere kijk op het uiterlijk van personages. Heb je genoten van Twilight? Dan is dit het perfect boek om weer met een frisse blik te kijken naar dit verhaal.

Maar, Stephenie Meyer heeft mij wel even doen laten verbazen. Ja hoor, er is wel degelijk verandering in dit boek! Deze nieuwe invalshoek vond ik erg interessant (ik ga niks spoileren, maar geloof me, je leest echt iets nieuws!). Als Twilightfan zou je sowieso dit boek wel in huis moeten halen. Je zal flinke nostalgische gevoelens krijgen, terwijl je aan de andere kant iets nieuws leest. Een must-have voor alle fans!

Eerder verschenen op www.nerdygeekyfanboy.nl