Lichtjes uit de ruimte

Zaterdag, 2 mei, 2020

Geschreven door: David Lichtfield
Artikel door: Katelijne van Alem

“Het ruimteschip verscheen nog steeds niet”

De auteur en illustrator

[Recensie]  David Lichtfield begon voor het eerst te tekenen toen hij nog heel jong was, en creëerde Star Wars en Indiana Jones ‘mash up’-strips voor zijn oudere broer en zus. Sindsdien is Davids werk verschenen in tijdschriften, kranten, boeken en op T-shirts. Hij exposeerde zijn illustraties ook in solo- en groepsshows in het VK, Europa en Amerika. David illustreerde een aantal prentenboeken en boekomslagen voor verschillende auteurs.

Hij woont met zijn gezin in Bedford, Engeland.

Verhaal

Boekenkrant

Op een avond glipte Emma uit huis om naar het bos te gaan.
Daar keek ze omhoog naar de nachtelijke hemel.
Emma wilde niets liever dan wonen tussen de sterren…

Ruimte

Emma kijkt heel graag naar de sterren. Heb jij weleens naar alle sterren gekeken? Leuk om ook uit te proberen, neem je zaklamp mee? Er bestaat ook veel uitleg over alle sterren die je kunt zien bij heldere nachten, misschien leuk om naar aanleiding van dit boek te bekijken!

Familie

Uiteindelijk merkt Emma dat ze de magie die ze tussen de sterren zocht, eigenlijk vooral op aarde kan vinden. Wie is jouw familie en hoe belangrijk zijn ze voor jou? Zou jij ze kunnen missen? Een mooi onderwerp om het eens samen over te hebben.

Vormgeving

Een mooi boek op a4 formaat. De tekst is goed te volgen, het verhaal erg mooi opgebouwd. We volgen Emma door de jaren heen en zien haar op de illustraties inderdaad ouder worden. Er zijn afwisselend pagina vullende illustraties, kleine illustraties in vakken met daaronder tekst of twee dubbele pagina’s met kleine illustraties. Mooi afwisselend, erg goed op elkaar afgestemd. De boodschap in het verhaal is mooi neergezet, een prettig onderwerp om in je gezin middels dit boek het huis in te halen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles