Lieve Sinterklaas

Zaterdag, 17 november, 2018

Geschreven door: Kathleen Amant
Artikel door: Katelijne van Alem

Sinterklaas is een heel lieve man. Toch heeft Anna kriebels in haar buik…

De auteur en illustrator

Kathleen Amant studeerde in Gent toegepaste Kunsten. De eerste boeken over de peuter Anna werden geschreven in 2004, toen ze debuteerde als schrijver. Er zijn nu al meer dan 30 Anna-avonturen verschenen. Naast de boeken voor peuters over Anna, zijn er ook boeken voor kleuters over Grote Anna.

Achterflaptekst

“Anna mag vandaag mee naar de winkel, want Sinterklaas is daar. Anna mag hem een hand gaan geven. Sinterklaas is een heel lieve man. Toch heeft Anna kriebels in haar buik…”

Wordt Vervolgd

Verhaal

Een warm sinterklaasverhaal over een beetje zenuwachtig zijn. Anna vindt het spannend Sinterklaas te gaan ontmoeten. We zien en lezen hoe Anna Sinterklaas gaat ontmoeten en hoe Sinterklaas eruit ziet. Hij heeft bijvoorbeeld een mooie blinkende ring. Ook lezen we over de Zwarte Pieten en hoe Anna weer thuiskomt. Ze gaat haar schoentje zetten en zet er een glaasje water bij voor Sinterklaas. En wat zou ze gekregen hebben..

Een heerlijk boek om als voorpret op de Sinterklaasavond te gebruiken!

Vormgeving

Een mooi stevig boek. De pagina’s zijn van wat dikker karton, met steeds aan de linkerkant een stuk tekst en aan de rechterkant de tekening. Een tekening met mooie warme kleuren, waarin de peuter steeds kan volgen wat Anna aan het beleven is. Zowel geschikt om voor te lezen als later zelf te lezen.

Serie

Er zijn nog veel meer boekjes over Anna. Bijvoorbeeld Anna bij de kapper, Anna en Konijn, Anna op de kermis en Niet Slaan, Anna! Allemaal fijne boekjes met thema’s gericht op de peuter. Lieve Sinterklaas gaat met name over een beetje zenuwachtig zijn, met de emoties van het kind als thema.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur:

Anna bij de tandarts

Anna en de oppas

Een heel jaar muziek met Anna

Anna in de bibliotheek

Lieve Sinterklaas