Life is too exciting for boring dinner parties

Zaterdag, 16 juli, 2022

Geschreven door: Edouard Devos
Artikel door: Sarah van Dijk

Geef een dinrfest en heb de avond van je leven

[Recensie] Twee jaar lang zaten we allemaal in de Corona lockdown en net toen we dachten onze welverdiende zomer aan de horizon te zien verschijnen begon de oorlog in de Oekraïne. Inmiddels staat mijn TV uit, want hoeveel menselijk leed kan je nog verdragen? Het is echt verschrikkelijk wat we te zien krijgen. Gelukkig zijn er in deze wereld mensen zoals Edouard Devos, voor wie zijn evenementenbedrijf kent: Edvardsson The Viking. Noodgedwongen moest hij stoppen met het organiseren van grootschalige evenementen tijdens de pandemie. Maar hij besloot niet te treuren en gewoon host te worden van zowat de kleinste festiviteit die hij als eventmanager nog op poten kon zetten: een etentje bij hem thuis samen met die ene uitverkoren vriend die hij op dat moment nog mocht uitnodigen. Het resultaat van die avonden is een geweldig boek Life is too exciting for boring dinner parties. Van het begin tot het einde heb ik geschaterd van het lachen. Het mag duidelijk zijn, dit is geen kookboek. Het eten kun je uitbesteden aan een traiteur en daar kan ik mij prima in vinden. Geen recept voor gerechten maar wel 25 concepten om een geweldig etentje thuis te geven.

Eerst worden de tien hoofdingrediënten beschreven die nodig zijn om een Dinrfest te geven. Dit is hoe Edouard zijn etentjes thuis heeft gedoopt, Dinrfest. Voor zo’n Dinrfest zijn nodig: Titel, Uitnodiging, Eten, Dranken, Decoratie, Dresscode, Muziek en Video. Dan volgen nog wat Weetjes en Extra’s voor de echte fanaten. De 25 concepten die volgen zijn gedetailleerd uitgeschreven, met bij ieder concept een hilarische foto van zijn eigen etentje en wat extra foto’s om de sfeer goed duidelijk te maken. Geweldig vond ik ook de QR-codes die je meenemen naar een playlist op Spotify of video’s op YouTube om tijdens zo’n avond te gebruiken. We zien thema’s zoals African Safari, Camping Ferry, Vikings, La Trattoria Italiana of bijvoorbeeld Berbers. Om bij dat laatste concept Berbers te blijven: Noord-Afrikaanse loungemuziek brengt jou en je gasten helemaal in de sfeer terwijl je de video van de Sahara, de grootste woestijn op aarde op je muur streamt. Iedereen moet komen in een djellaba, je huis gooi je vol met zitpoefjes en kussens en natuurlijk ruikt het naar heerlijke tajinegerechten en baklava. Die serveer je die avond met een oneindige voorraad muntthee, want het kan zomaar erg droog zijn in de woestijn. Als extra zou je een ton fijn zand kunnen aanvoeren voor over de woonkamervloer maar hou er dan wel rekening mee dat er iets meer ‘opkuis’ is achteraf.

Na het lezen van Life is too exciting for boring dinner parties ben ik tot de conclusie gekomen dat ik wel erg braaf ben geweest in die lockdown. Dat had beter en vooral veel leuker gekund. Ik wens niet nog een lockdown, maar wel een hoop van dit soort etentjes bij vrienden over en weer. Het leven is te kort om iets anders te zijn dan gelukkig en dat heeft deze leuke Viking Edvardsson heel goed begrepen. Aanrader!

Kookboeken Nieuws

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl