Cocktails

Zaterdag, 21 november, 2020

Geschreven door: Tess Posthumus
Artikel door: Eva Reinders

Meer dan 80 cocktails van een van de beste bartenders ter wereld

[Recensie] Zomerweer = cocktailweer! We gaan naar buiten, zitten op terrasjes, picknicken in het park en drinken daar iets lekkers bij. Het nieuwste deel in de serie Masterclass komt dan ook als geroepen:  Masterclass Cocktails bevat meer dan 80 cocktails van de hand van Tess Posthumus. De sympathiek ogende Tess is een van de tien beste bartenders ter wereld en heeft sinds twee jaar haar eigen cocktailbar in Amsterdam, Flying Dutchmen Cocktails.

In Masterclass geeft ze eerst een gedegen basiscursus cocktails maken met uitleg over ingrediënten, glazen, technieken en tools (haar favoriet: de Mexican elbow-handpers). Na bijna vijftig pagina’s komen we dan toe aan de cocktailrecepten. Van de foto’s alleen al krijg je dorst en de tips en weetjes van Tess maken dat je meteen je shaker wilt pakken.

Naast de bekende klassiekers, zoals een Bloody Mary en Mimosa, staan signature cocktails. De Tessmanian devil bijvoorbeeld: een spannende mix van onder meer gin en kruidenbitters met tabasco en cayennepeper. Het was Tess’ eerste echte signatuurcocktail. My milkshake klinkt weliswaar een stuk onschuldiger maar bevat tequila, en het familiedrankje, vertelt Tess, is een Posthumi Martini, martini gemixt met campari.

Behalve alcoholhoudende cocktails staat er ook een handvol mocktails in dit boek. Dat hadden er gezien de toenemende interesse voor alcoholvrije, volwassen drankjes misschien best meer mogen zijn! Maar wie weet zit daar nog een volgend boek in? Met deze Masterclass leer je in elk geval voor een schappelijke prijs professioneel jiggeren, floaten en strainen en shake je in een handomdraai de lekkerste cocktails.

Wordt Vervolgd

Dorst gekregen? Via de link hieronder een zomers signatuurrecept.

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl

Cocktails