Maximiliaan Modderman geeft een feestje - mini-editie

Zaterdag, 11 februari, 2023

Geschreven door: Joukje Akveld
Artikel door: Nico Voskamp

Lekker vies

[Recensie] Zo’n groot formaat als dat van een gemiddeld prentenboek heeft het niet. Dit boekje valt in de categorie ‘geschikt voor kleine handjes’. Juist dat, gecombineerd met het stempel ‘prentenboek 2023 van het jaar’, maakt het een hebbeding. 

Maximiliaan Modderman is een bekend personage. Meerdere prentenboeken met dit ongerichte, van peilloze energie stuiterende, dwarse jochie gingen dit boek voor. In dit verhaal geeft hij een feestje voor zijn speelgoedbeesten.

Nee, geen gewoon feestje natuurlijk. Zoals we op de eerste bladzijden zien, is het een WILD feestje, en een VIES feestje. De aanwezige gasten moeten door de modder en klei lopen, en zien er al snel verfomfaaid uit. Trouwens, Maximiliaan zelf kan ook wel een schrobbeurt gebruiken. Dus wordt er in het bad geplonsd. 

Spelenderwijs wikkelt het verhaal zich af. Zoals het hoort, gaat dat met minimale tekst en maximale beweging. De speelgoeddieren rennen, springen, vallen, stuiteren en, jawel, plonzen er op los. Vrolijkheid troef, vooral voor de jonge lezer/kijker. Een prima opstapje naar meer, dit vrolijke uitspattinkje, voor een zacht prijsje mee te nemen bij uw plaatselijke boekhandel.

Ons Amsterdam

Ook verschenen op Nico’s recensies


Laat hier je reactie achter:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.

Boeken van deze Auteur:

Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Mini editie Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen

Maximiliaan Modderman geeft een feestje (met voorleesknuffeltje)

Maximiliaan Modderman geeft een feestje