Mia en de asielhond

Zaterdag, 12 oktober, 2019

Geschreven door: Lisa Papp
Artikel door: Katelijne van Alem

“Denk je dat iemand de asielhonden voorleest?”

De auteur en illustrator

[Recensie] Lisa Papp ontdekte het voorlezen aan honden tijdens een project in haar lokale bibliotheek en vond het meteen geweldig. Ze wilde het graag delen. Ze woont met haar man en drie katten in Pennsylvania. Als kind tekende ze al graag dieren. Ze is illustrator voor allerlei boeken en kaarten. Ze heeft een opleiding in New York gedaan aan de duCret School of Art om zich allerlei tekenstijlen eigen te maken.

Verhaal

Hereditas Nexus

Mia mag een puppy uitzoeken! Ze noemt hem Sam en zorgt heel goed voor hem. Ze leest Sam voor, laat hem uit, geeft hem eten en drinken en dekt hem toe met een warm dekentje.
Dan bezoekt ze samen met haar moeder een dierenasiel, waar heel veel lieve honden wachten op een nieuw baasje. Maar sommige honden lijken een beetje verdrietig of eenzaam. En dus bedenkt Mia een mooi plan, zodat alle asieldieren kunnen genieten van verhalen en zachte dekentjes, net als Sam. Een vertederend verhaal over een meisje met een groot hart voor dieren.

Asiel

Ben jij weleens in een dierenasiel geweest, weet je wat dat is? In dit boek zullen kinderen op een prettige manier kennismaken met een asiel en er vervolgens misschien een kijkje willen nemen. Wie weet mag jij wel een huisdier uit gaan zoeken! Maar ook als dat niet zou kunnen bij jou thuis, is het leuk om in het asiel te kijken en kun je misschien wel iets fijns voor de dieren daar doen!

Voorlezen

Mia leest graag voor en houdt van boeken, wat ook in dit geweldige boek weer naar voren komt. Lees jij weleens voor of leest iemand weleens voor aan jou? Door dit boek kun je het daar samen over hebben en kinderen elkaar laten voorlezen of zelfs gaan voorlezen aan dieren!

Vormgeving

Tweede deel over Mia en net als het eerste deel, een erg mooi verhaal. Geschreven op het niveau van kinderen, het leent zich erg goed om voor te lezen. De illustraties zijn prachtig en lieflijk, je zit helemaal in het verhaal. De boodschap in het boek, de zorg voor de asieldieren, wordt ontzettend mooi uitgewerkt. De vertaling door Merel de Vink is zeer gedetailleerd, ook de bordjes in het asiel zijn vertaald naar het Nederlands. Een grote aanrader, je hart zal smelten in dit boek!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur:

Mia en de asielhond

Mia en de bibliotheekhond