Mijn Berlijn

Zaterdag, 27 juli, 2019

Geschreven door: Marjolein van der Kolk
Artikel door: Lalagè

Voorpret in Berlijn

[Recensie] Vakantie is niet alleen leuk als je op reis bent. de voorpret en het nagenieten vind ik misschien nog wel fijner! Daarom bladerde ik deze zomer regelmatig in het boek Mijn Berlijn van blogger Marjolein van der Kolk. Zij woont sinds 2006 in Berlijn en weet daarom precies waar je moet zijn. Bovendien ziet het boek er heel mooi uit, met veel foto’s. Ook als je (nog) geen plannen hebt om naar de Duitse hoofdstad af te reizen, dan kan je toch een beetje de sfeer proeven van hoe het daar is.

Mijn Berlijn is geen typische reisgids. Praktische zaken staan er niet in, maar die kan je wel opzoeken op Marjoleins blog. Het gaat hier over alle interessante dingen in Berlijn: musea, parken, hippe koffietentjes en leuke winkeltjes. Het boek is niet ingedeeld op wijk. Wel staat bij elke tip bij welke metro- of tramhalte het is.

Bij bekende bezienswaardigheden vertelt Marjolein je welke echt de moeite waard zijn. Zo zijn er veel overblijfselen van de communistische tijd in Oost-Berlijn te zien.

Als je kunst wilt zien, kan je naar een museum, maar er is ook veel straatkunst. Bovendien zien de inwoners van Berlijn er ook vaak bijzonder uit, met veel tatoeages en gekleurd haar. Op aanraden van Marjolein gingen wij op zondagmiddag naar het Mauerpark, waar we ons in een spontaan festival waanden: er is karaoke, een vlooienmarkt en er spelen allerlei leuke bandjes.

Schrijven Magazine

Eerder verschenen op Lalalgèleest