Mijn eerste zeedierenboek

Zaterdag, 11 september, 2021

Geschreven door: Zoë Ingram, Jesse Goossens
Artikel door: Onbekend

“Een dolfijn kan onder water zijn adem 7 minuten inhouden”

De auteur

[Recensie] Jesse Goossens is schrijfster, vertaalster en uitgever kinder- en jeugdboeken van Lemniscaat. Ze schrijft onder meer non-fictie voor kinderen, waarin ze haar verwondering over de wereld om zich heen probeert te delen.

De illustrator

Zoë Ingram studeerde textielontwerp, maar ze tekent ook graag op papier of gebruikt verschillende technieken tegelijkertijd. Ze krijgt opdrachten van allerlei uitgeverijen, maar ook van Hallmark en Ikea. Ze woont in Edinburgh, Schotland.

Boekenkrant

Verhaal

“Van het kleurige koraal tot de reusachtige blauwe vinvis en van de zeeduivel tot de garnaal – in dit prachtige natuurboek ontdek je allerlei dieren die in onze zeeën leven.
Leer 20 zeedieren herkennen en kom van alles te weten over wat ze eten, waar ze leven en meer verrassende feitjes. In een mum van tijd ben je een zeedierenexpert!”
[Tekst achterflap]

Collage

Ken je alle dieren die langskomen in het boek? Heb je bijvoorbeeld weleens van de narwal of de zeeduivel gehoord? Het kan leuk zijn om een mooie collage van allerlei zeedieren te maken. Zoek plaatjes, maak zelf illustraties en gebruik verf/stiften/kleurpotloden om een mooi kunstwerk te maken!

Vormgeving

Handzaam boekje met op de kaft direct een aantal dieren die je zult gaan tegenkomen in het boek. De sfeer op de kaft, op de schutbladen en door het hele boek heen ademt het zeeleven uit. Erg mooi om te zien en zeer sprekend voor alle leeftijden.

Op iedere dubbele pagina zie je een grote illustratie van het dier met diverse kaders met feitjes. Zo lees je dierenfeitjes, een ‘Wist je dit” en een omschrijving van het dier met daarbij de lengte. Erg leuk is het dat bij de lengte illustraties staan van objecten die ook deze lengte hebben.

De teksten zijn informatief en duidelijk. Een prettig boek om te kunnen gebruiken bij spreekbeurten. En om mee te nemen op vakantie en op zoek te gaan in zee naar deze mooie dieren!

— 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles 

Boeken van deze Auteur: