Mijn huisje

Zaterdag, 9 oktober, 2021

Geschreven door: Liesbet Slegers
Artikel door: Katelijne van Alem

“Wat doe ik in de woonkamer?”

De auteur en illustrator

[Recensie] Liesbet slegers is geboren in 1975. Ze is grafisch vormgever en illustrator. Ze studeerde toegepaste grafiek en illustratie aan de Sint-Lucas Hogeschool in Antwerpen. Ze maakt kinderboeken voor baby’s, peuters en kleuters. De eenvoudige verhalen en felgekleurde tekeningen spreken jonge kinderen erg aan.

Verhaal

“Vandaag blijf ik gezellig de hele dag thuis.
In de keuken eet ik soep, in de woonkamer speel ik, in het kleinste kamertje ga ik flink op mijn potje en ik was me in bad. Op het einde van de dag ga ik lekker slapen in mijn slaapkamer!”
[Tekst achterflap]

Archeologie Magazine

Huis

In dit boekje kom je vanalles tegen wat je ook in huis kunt vinden. Herken je wat er achter de flappen te zien is? Hebben jullie deze spullen thuis ook en gebruik je deze allemaal? Ga samen maar eens op ontdekkingstocht!

Vormgeving

Geweldig boekje om alles dat in huis is, ook eens via een boekje te bekijken! Het flapjesboek is leerrijk, zoals achterop ook vermeld wordt. Kinderen leren spullen benoemen, kunnen herkennen wat ze zelf in huis ook hebben. Een prettig thema dichtbij het kind: dagelijks leven.

De flappen staan steeds op de rechterpagina, er wordt verteld wat het kindje meeneemt en vervolgens wordt er een vraag gesteld. Bijvoorbeeld: wat doe ik in de keuken? Je kindje kan hierop reageren door te antwoorden, of door de flap om te slaan en te beleven wat het kindje in het boek gaat doen!

Fijn is dat ook alles realistisch is. Wat er geschetst wordt, doe je bijvoorbeeld ook echt in de badkamer: Ik was me in bad. Mijn haartjes was ik met shampoo. Persoonlijk vind ik dat goed passen bij jonge kinderen, dat het klopt wat er geschreven wordt.

De illustraties zijn daarnaast ook realistisch, op een speelse en prettige manier. Mijn dochters van 1 jaar en 3 jaar pakken beiden dit boekje er graag bij!

— 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur:

Mijn huisje

De paashaas en de kuikentjes. Een dik boek over Pasen

Zoekboek Rik en de seizoenen