Mijn kleine koffertje vol dromen

Zaterdag, 30 juli, 2022

Geschreven door: Mariette Vanhalewijn
Jaklien Moerman
Artikel door: Katelijne van Alem

“Want het is de maan, geloof mij, die heel wat dingen in de war stuurt”

[Recensie] Een aantal mooie verhalen geschreven door Mariette Vanhalewijn, zijn opnieuw uitgegeven, met de oorspronkelijke illustraties. Zo lezen we bijvoorbeeld over een koffertje vol dromen, wat zal er in het koffertje zitten? En over een nieuw weg, waar de mannen weken aan gewerkt hebben en waar ze strepen op hebben gemaakt.

En over een zwart en een wit ezeltje, die kunnen praten en er een beetje gek uitzien. Allerlei avonturen in 5 verschillende verhalen.

Jaklien Moerman
De verhalen in dit boek zijn voorzien van de prachtige illustraties van Jaklien Moerman. Lieflijk en speels, volledig passend bij het verhaal. Je kunt merken dat de verhalen wat gedateerd zijn, maar ze passen toch ook nog in de huidige tijd. Ze zijn zeer geschikt om voor te lezen en bij weg te dromen.

Persoonlijk houd ik van dit type verhalen, maar het kan zijn dat jij of je kind even moet wennen aan de wat ouderwetsere stijl.

Afwisseling
De verhalen in dit boek zijn heel divers. Van een koffertje tot ezeltjes, van een zebrapad tot een schoentje dat niet paste. Dit zorgt ervoor dat er altijd wel een verhaal bij zit dat je zal aanspreken. De afwisseling in avonturen is prettig en zal kinderen aanspreken. Een heerlijke verhalenbundel, net als vroeger!

Nostalgie, heerlijk om samen met je kind je jeugd weer te herleven.

LeesfragmentVoor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Scènes