Mijn zusje is een diplodocus

Zaterdag, 18 maart, 2023

Geschreven door: Aurore Petit
Artikel door: Katelijne van Alem

“Ik ben een tyrannosaurus”

[Recensie] In het gezin van het jongetje is een zusje geboren! Samen met papa haalt hij haar en mama op. Ze laten het zusje het huis zien, voorlopig slaapt ze nog op de kamer van papa en mama.

Wanneer ze aan tafel ontbijten, wil het jongetje een bekertje melk aan zijn zusje geven, maar dat mag niet. Daarna wil hij graag met zijn fiets tegen de kinderwagen botsen, maar dat mag ook niet. En de manier van samenspelen die het jongetje bedenkt, mag ook al niet!

Dan wordt het jongetje boos en verkleed zich als een tyrannosaurus. Hij schreeuwt in zijn kamer en trekt alles uit de kasten. Wat is het wennen als er een nieuw zusje in huis bijkomt…

Gezin
Dit boek is zeer herkenbaar geschreven. Veel kinderen willen gelijk spelen en helpen met hun nieuwe zusje of broertje, maar wanneer ze zo klein zijn, kan er nog veel niet. En wat is er dan eigenlijk zo leuk aan een broertje of zusje?

In dit boek is dit mooi verwoord en geillustreerd, er is ruimte voor de gevoelens van het jongetje, en spelenderwijs zie je hoe hij toch wel erg nieuwsgierig blijft naar zijn zusje. Is zijn nieuw bedachte rol in de vorm van een dinosaurus, wordt het makkelijk haar te onderzoeken.

Prachtig hoe in beeld wordt gebracht hoe voorzichtig het jongetje met zijn zusje is, en hoe het meisje haar handje stevig klemt om de vinger van haar grote broer.

En ze vinden ook gelijkenissen in elkaar, de kracht van broer en zus weet Aurore Petit precies te vangen in dit prentenboek.

Een mama is als een huis
Wanneer dit boek jou en je kind aanspreekt, is er nog een mooi boek van Aurore Petit verkrijgbaar: Een mama is als een huis. Dit boek is een soort ode aan de moeder en laat in woord en beeld zien welke rollen een mama allemaal heeft.

Beide boeken bestaan uit kleurrijke illustraties die zeer vertederend zijn. Geweldig vond ik het hoe op de achterkant van het boek beschreven staat dat een tyrannosaurus (zoals het jongetje zichzelf noemt) een grote dinosaurus is, maar de diplodocus (zoals het jongetje zijn zusje noemt), een nog grotere dinosaurus is.

Een warm, liefdevol boek met ruimte voor emoties!Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow

Het Weer Magazine

Boeken van deze Auteur:

Mijn zusje is een diplodocus

Een mama is als een huis