Monster is bang in bed

Zaterdag, 1 mei, 2021

Geschreven door: Iris van Hassel
Tina van de Leur
Artikel door: Katelijne van Alem

“het lampje blijft de hele nacht aan”

De auteur 

[Recensie] Tina van de Leur is auteur en projectcoordinator. Ze heeft gestudeerd aan de Universiteit in Antwerpen en werkt nu voor Uitgeverij van In.

De illustrator

Iris van Hassel studeerde 2D animatie aan de Hogeschool der Kunsten in Utrecht en is in 2019 afgestudeerd met haar korte film “Smogtown”. Naast animatie heeft ze altijd een fascinatie gehad voor illustratie als medium voor het vertellen van verhalen.

Technisch Weekblad

Verhaal

“Tijd om naar bed te gaan!
Maar Monster is een beetje bang. Bang voor de enge kinderen boven zijn bed.
Zo kan hij toch niet slapen?
Of lukt het hem en zijn monstermama om samen de kinderen te verjagen.

Een grappig, verrassend verhaal over naar bed gaan, waarin de rollen eens omgedraaid zijn.”

Bang

Heel veel kinderen zijn bang voor monsters of spoken bij het naar bed gaan. Ben jij daar ook bang voor? En hoe verjaag jij alle monsters en spoken? Bedenk samen met dit boek allerlei manieren ervoor! En stiekem bestaan de monsters en spoken natuurlijk niet!

Monster-wegjaag-sproeistof

In dit boek wordt de kinder-wegjaag-sproeistof gemaakt, leuk om ook een monstervariant te ontwikkelen. Pak een plantenspuitje en verzamel daar middeltjes in die de monsters weg kunnen jagen. Wat stop jij in het spuitje?

Vormgeving

Sprekende kaft met een monster getekend in zaklamplicht op zijn bed. Het kleurgebruik is sfeervol en het boek zit vol humor. Helemaal geweldig wanneer je kind bang is voor monsters en er zo achter komt dat monsters net zo bang zijn voor hen! Hilarisch om spelenderwijs thuis te gebruiken.

Het verhaal is erg prettig om voor te lezen en later om zelf te lezen. Geweldig het grapje rondom kinderen boven het bed, omdat kinderen natuurlijk altijd denken dat hun monsters onder het bed liggen.

Op iedere dubbele pagina staat er één woord vet gedrukt, leuk ter afwisseling tijdens het lezen. En allerlei manieren om de monsters weg te jagen, genoeg inspiratie in dit boek! En een verrassende wending op de laatste pagina!

Voor het eerst gepubliceerd De Leesclub van Alles