‘Niet zonder jou’

Dinsdag, 7 september, 2021

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Perfecte Buren

Niet zonder jou is het eerste deel uit de trilogie Eindeloos van Wendy Brokers. Bijzonder is het dat deze drie delen gelijktijdig verschenen.

Tess is een zestienjarig meisje dat opgroeit in een gegoed gezin. Beide ouders zijn succesvol in hun carrière, voor het werk van vader verhuizen ze naar een nieuwe stad. Tess komt materieel niets tekort maar heeft wel gebrek aan liefde en aandacht. Gelukkig sluit ze op haar nieuwe school wel meteen vriendschap met Guusje. Ook komt ze een paar interessante jongens tegen waaronder Jay. Alle meiden lijken wel verliefd op Jay maar hij bestaat bekend als bad boy, geen lover materiaal. Maar tussen Jay en Tess heerst van meteen af aan een magnetische aantrekkingskracht en hoewel ze aan alle kanten voor hem gewaarschuwd wordt kan Tess het tóch niet laten, ze zoekt hem steeds weer op.

Ook Jay voelt de onweerstaanbare aantrekkingskracht, hij weet dat hij beter niets met Tess kan beginnen maar tóch…. Als Jay Tess redt van twee jongens die haar portemonnee willen stelen, slaat de liefde onverbiddelijk toe, Jay en Tess zijn vanaf dan een stel. Maar Tess begrijpt niet veel van de introverte Jay. Dat hij geheimen heeft is wel duidelijk maar om hun liefde een kans te geven, zal hij toch voldoende vertrouwen moeten hebben om ze met haar te delen. Stukje bij beetje leert Jay zich open te stellen voor Tess. Zijn jeugd blijkt een stuk minder veiliger te zijn geweest dan de hare, Jay draagt de littekens daarvan met zich mee, zichtbaar maar ook onzichtbaar.

De ouders van Tess zijn het niet eens met hun relatie en stellen alles maar dan ook alles in het werk om de twee geliefden van elkaar te scheiden. Een treurige tijd breekt aan met af en toe gestolen geluksmomenten. Zal hun liefde overleven?

TijdvoorTijdschriften

Wendy Brokers heeft een indringend eerste deel van een trilogie neergezet. In het verhaal komen veel thema’s aan bod die spelen bij tieners die op het punt van volwassenheid staan. Jay en Tess worden geloofwaardig neergezet met hun emoties en (seksuele) verlangens. Beide tieners zijn door hun jeugd getekend, ze vinden elkaar en zijn elkaars reddingsboei op weg naar volwassenheid.

Ze krijgen daarbij niet alleen te maken met hun ervaringen uit het verleden die verwerkt moeten worden maar ook met vooroordelen. Weer blijkt maar eens dat als je voor een dubbeltje geboren bent, het niet makkelijk is om er een kwartje van te maken. Hoe meer Jay en Tess worden tegengewerkt, hoe vindingrijker ze worden om elkaar tóch te blijven zien. De thema’s komen aan bod in een spannend verhaal met nogal wat wendingen en een onverwachte ontknoping. Petje af voor de auteur voor de manier waarop ze de soms zware thematiek verwerkt in een vlot en spannend verhaal, m.i. perfect passend bij de doelgroep. Ik geef dan graag vier hele dikke sterren voor dit eerste deel. En nu snel door naar Niet zonder ons en Niet zonder mij, de vervolgdelen.

Jeannie

Eerder verschenen op Perfecte Buren.