‘Nomade’

Maandag, 1 juli, 2019

Geschreven door: James Swallow
Artikel door: Perfecte Buren

James Swallow is scriptschrijver en auteur. Hij schrijft scripts voor videogames, radio en televisie. Voor een van zijn scripts werd hij genomineerd voor een BAFTA. Nomade is het eerste deel van de serie rond MI6-agent Marc Dane. In de UK zijn er al 210.000 exemplaren verkocht.

Het verhaal gaat over Marc Dane die als geheim agent werkt bij de MI6. Hij moet vluchten wanneer hij als een verrader wordt aangezien nadat al zijn collega’s zijn gedood tijdens een missie en hij als enige heeft overleeft. Hij probeert er alles aan te doen om zijn onschuld aan te tonen, hierdoor wordt hij uit zijn comfortzone gedwongen en weet hij niet meer wie hij kan vertrouwen. Dan gaat hij toch maar samenwerken met de Rubicongroep en hun leidster Lucy Keyes, samen vechten ze in een race tegen de klok om een nieuwe terreurdreiging tegen te houden.

Het is een verhaal over een jammer genoeg heel erg actueel thema, namelijk terrorisme en maakt het verhaal ook wel enigszins realistisch. De hoofdpersonages komen goed tot hun recht en tonen sterke karakters in het verhaal. Sommige stukken uit dit boek waren een beetje vergezocht en een deel ervan vond ik erg langdradig.

Een echte aanrader voor mannen, het zit vol actiescènes, veel explosies, onbekende wapens en een held met een geweldige ondersteuning in de vorm van een vrouw. Daarbij worden er veel militaire termen gebruikt die ik echt moest opzoeken. Voor mijzelf was het iets teveel testosteron, maar wel een goed boek en krijgt het van mij 4 sterren.

Awater

Renneke Bogerd
Gastrecensent

Eerder verschenen op Perfecte Buren.