Obsessie

Zaterdag, 5 november, 2022

Geschreven door: Jet van Vuuren
Artikel door: Kim Landwer Johan

Een heerlijk, spannend en onverwacht verhaal

[Recensie] Dit is niet mijn eerste Jet van Vuuren, eerder las ik onder andere al Misstap, De minnaar en haar vorige thriller Vluchtweg met veel plezier. Ik was dan ook benieuwd naar haar nieuwste boek.

Laura heeft, na een aantal mislukte relaties, eindelijk de ware liefde gevonden bij de jongere en avontuurlijke vlieginstructeur Kees. Zijn baan voert hij met veel passie en liefde uit en is als een hobby voor hem. Als Kees tijdens een vliegongeluk om het leven komt stort de wereld van Laura volledig in. Kees was toch een goede vlieger? Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Schuldenlast
Als Laura erachter komt dat Kees niet alleen leuk en gezellig was, maar hij haar na zijn dood ook met een flinke schuldenlast achterlaat, weet ze niet hoe ze hieruit moet komen. Als Laura een beroep doet op haar oude schoolvrienden om haar te helpen, blijken deze vrienden al lang niet meer zo goed bevriend te zijn met elkaar als in hun studententijd. Laura wordt hierdoor nog dieper in de ellende gesleurd. Zal het Laura lukken om haar leven weer op de rails te krijgen?

De schrijfstijl van van Vuuren is gemakkelijk en goed leesbaar. Wat zorgt voor een fijne leeservaring. Daarnaast zijn de hoofdstukken slechts een paar pagina’s lang, zodat je makkelijk nog even een hoofdstukje wegleest.

Kookboeken Nieuws

Leuk is dat er niet alleen hoofdstukken vanuit het perspectief van Laura geschreven zijn, maar ook cursief geschreven hoofdstukken zijn. In deze hoofdstukken word je als lezer mee teruggenomen naar 1991, de tijd dat de studentengroep elkaar ontmoette. Door deze extra hoofdstukken heb je net wat meer informatie over het verleden van Laura en haar vrienden, waardoor je bepaalde wendingen in het boek beter begrijpt.

Obsessie is dan misschien geen thriller waarbij je op het puntje van je stoel zit, maar toch heeft het boek een bepaalde spanning. Pagina na pagina heb je het gevoel dat er iets niet klopt door hoe de personages zich gedragen tegenover elkaar. Dit triggert om verder te lezen en voor ik het wist was het boek uit.

Onverwachte wending
Het personage van Frances (Fransje) wekte al snel interesse. Iets in haar doen en laten maakt haar een mysterieus persoon. Je weet dat er iets niet klopt aan haar gedrag, maar je kan er niet precies de vinger op leggen. Ik was dan ook benieuwd hoe haar karakter zich zou vormen naar het einde van het boek.
Dat einde nam voor mij een onverwachte wending. Ik had totaal niet zien aankomen of gedacht dat het boek zo zou eindigen. Ik heb dan ook de laatste hoofdstukken met verbazing gelezen.

Obsessie lees je met het gevoel dat er iets niet klopt, maar wat? Hier kom je beetje bij beetje achter en het einde laat je dan ook verbaasd achter. Een heerlijk, spannend en onverwacht verhaal, ideaal voor de laatste zomerse avonden.

Eerder verschenen op Boeken-cast

Boeken van deze Auteur:

Obsessie

De Minnaar LP

De verrassing

Vluchtweg

Basta!