Ole Langbaard

Zaterdag, 5 december, 2020

Geschreven door: Daniela Drescher
Artikel door: Katelijne van Alem

“Op de slee laadt Ole hooi” 

De auteur en illustrator

[Recensie] Daniela Drescher is geboren in 1966. Na haar schooltijd verbleef ze langere tijd in Amerika en Zwitserland. Daarna liep zij stage bij een heilpedagogisch instituut. Sinds haar opleiding tot schildertherapeute, werkt zij ruim 10 jaar intensief therapeutisch met kinderen. Zij exposeert sinds 1992 en levert regelmatig als illustratrice bijdragen voor het kinderen- en oudertijdschrift ‘Vorhang auf’. Daniela heeft drie kinderen. Over haar tekeningen zegt Daniela Drescher: ‘De schilderkunst heb ik niet gestudeerd in de academische zin van het woord. Ik heb lang getekend tot de illustraties vertelden van geluk en verlangen. En dat probeer ik nog steeds.’

Verhaal 

Het is winter in het bos en Ole Langbaard komt tevoorschijn. Hij stapt door de sneeuw om de dieren eten te geven. Welke heerlijke geschenken zal hij ze brengen?
Een prachtig winterverhaal om samen met kleine kinderen te lezen en te bekijken.

Wandelmagazine

Winter

Heerlijk om in winterse sferen te komen met dit boek. Dit boek nodigt uit om er lekker op uit te gaan en te kijken of je misschien ook wel wat dieren ziet! Misschien kun je net als Ole thuis wat lekkere hapjes voor de dieren maken, zoals wat appeltjes of nootjes en deze in je tuin leggen of in het bos neer gaan leggen. De dieren zullen je dankbaar zijn!

Thuis

Nadat je buiten bent geweest en voor de dieren hebt gezorgd, is het natuurlijk ook heel fijn om zelf wat lekkers te eten. Je zou samen wat pap kunnen maken of lekkere warme melk. Gezellig om dan nog eens samen dit boekje te lezen.

Vormgeving  

Ontzettend mooie illustraties, die de sfeer van de winter buiten en thuis prachtig weergeven. Het roept direct de knusse sfeer op.

Het verhaal is prettig om voor te lezen, doordat de illustraties zo gedetailleerd en warm zijn, zal je kindje het direct mee kunnen beleven. Het verhaal is op rijm, zo heb je op iedere dubbele pagina een klein versje. Je peuter zal na een paar keer voorlezen het ook heel leuk vinden om de zinnetjes mee af te maken.

Het boek is van stevig karton met afgeronde hoeken, waardoor het prettig in gebruik is en tegen een stootje kan.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles 

Boeken van deze Auteur:

Pippa en Pelle zijn jarig

Ole Langbaard