Ontzettend irritant

Zaterdag, 2 november, 2019

Geschreven door: Andy Griffiths, Terry Denton
Artikel door: Denise de Groot

Doe alsjeblieft normaal

[Recensie] Elk kind herkent het wel. De minuten tikken traag voorbij, de wasmachine draait rustig rond, de vlieg maakt dat vervelende zoemende geluid…. VERVELING!

Andy verveelt zich ook altijd en dat moet voorkomen worden, vindt hij. Daarom verzint hij allerlei dingen om zich mee te vermaken. Hij vindt het geweldig, maar zijn familie is er niet echt weg van. Zij vinden Andy alleen maar Ontzettend irritant.

In dit boek lees je over de avonturen van Andy. Andy is een mega intelligent jongetje en verzint plannen om zijn dag leuker te maken. Die plannen verlopen alleen niet allemaal zoals hij wil. Zo wordt hij door zijn ouders uit de auto gezet, verdrinkt hij zichzelf in het douchehokje en lanceert hij zichzelf door de voorruit.

Hereditas Nexus

De gedachten van Andy zijn gedetailleerd beschreven, dit maakt het boek voor kinderen erg herkenbaar. De dingen die Andy uitvoert zijn niet realistisch, maar hierdoor kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten gaan.

Op elke bladzijde in het boek staan kleine tekeningetjes en korte stripverhalen. In totaal heeft dit boek 633 irritante tekeningen. Ik vind dit zelf vrij druk ogen, waardoor ik het moeilijk vind om op het verhaal gefocust te blijven. Toch vermoed ik dat de kinderen hier minder last van hebben en zich juist vermaken met de tekeningen. Wat ik dan wel jammer vind, is dat de tekeningen niet altijd een toegevoegde waarde hebben bij het verhaal. 

Wel een leuke toevoeging: Als je snel bladert tussen de bladzijden zie je een stopmotion verschijnen.

De laatste tijd verschijnen steeds meer boeken met striptekeningen in de kantlijn. Als je kind hiervan houdt, is dit boek zeker een aanrader.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur:

De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen

De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen