'Op het randje van geluk’

Maandag, 24 mei, 2021

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Perfecte Buren

Books and Butterflies is een jonge uitgeverij die zich toelegt op e-books. Er zijn al een aantal uitgaves: All I want for Christmas en Valentijn met twee.

Op het randje van geluk is een verhalenbundel met vijf verhalen. Alle verhalen hebben als thema geluk dat soms heel broos is, op het randje zit. Het eerste verhaal Bruidsboeket van scherven is van Anne May. Leg je zakdoeken maar klaar! Mooi en ontroerend, zelfs in de donkerste tijden is er altijd nog een sprankje licht. Het titelverhaal volgt, dat is van de hand van Alex Peeters. Leuk en vlot geschreven, het gaat over twee hartsvriendinnen die eindelijk eerlijk tegen elkaar durven te zijn. Het levert hun veel op. Dan volgt Cecile Koops met Alleen samen, origineel geschreven, het laat zien dat het goed is om ook eens naar de andere kant van het verhaal te luisteren. Verfrissend is ook Bloesems en bagels van Ellen Ooms over Sofie die het geluk aan de andere kant van de wereld vindt maar die daar wél wat voor moet doen. Tot slot volgt Zijn stille wens en ja, leg de zakdoeken maar weer klaar! Onwrikbare trouw aan een overleden maat lijkt het geluk van Tom voor altijd in de weg te staan. Gelukkig maar dat er vrouwen in zijn leven zijn die hem het randje van zijn geluk laten zien!

Al met al weer een leuke maar korte bundel met verhalen waar je echt wel een traantje moet wegpikken. Een aanrader om op een zonnige dag in een luie ligstoel te lezen. De verhalen zijn goed geschreven, de schrijfstijl is bij allen vlot. Mijn persoonlijke favoriet? Dat is Bruidsboeket van scherven. Scherven waarop geluk toch weer mogelijk is. Gerecycled geluk. Vier sterren voor deze bundel.

Jeannie

Yoga Magazine

Eerder verschenen op Perfecte Buren.