Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste

Zaterdag, 15 augustus, 2020

Geschreven door: Michel Linthorst, Angela Damen
Artikel door: Denise de Groot

Maar het praatje duurt te lang

[Recensie] Kinderen vinden alles wat met poep en plas te maken heeft hilarisch, tot ongenoegen van de ouders. Bij het lezen van dit boek moet je het kind echter gelijk geven. Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste zorgt gegarandeerd voor een glimlach op je gezicht.

Iedereen weet dat als je een hond neemt dat je daar goed voor moet zorgen en dat dat veel werk kan zijn. Een reden waarom veel kinderen geen puppy mogen van hun ouders. De professor weet het echter niet en dit leidt wel eens tot een ongelukje…

Peer is het hondje van de professor. Hij kijkt altijd toe hoe druk de professor is met uitvinden. Af en toe heeft de professor iets nodig en dan gaat hij mee wandelen. Het beste moment van de dag, want dan kan hij eindelijk plassen! De professor komt altijd iemand tegen om te praten en dat praatje duurt erg lang… zo lang dat Peer plast tegen de broek van de burgermeester.

De professor gaat op zoek naar oplossingen voor het plasprobleem, want plassen tegen de broek van de burgemeester, dat kan natuurlijk niet.

Geschiedenis Magazine

Het boek is erg luchtig geschreven. Bij elk praatje van de professor weet je al wat er gaat gebeuren. Dit is voor de kinderen een erg leuk moment omdat je bij elke bladzijde een voorpretje hebt.

De illustraties van Angela Damen passen hier goed bij. Ze zijn kleurrijk en vrolijk. Angela is een beelddenker, gespecialiseerd in het maken van illustraties voor boeken. Ze werkt samen met Michiel Trooster voor de stichting Michel Angela.

Michel Linthorst gebruikt woorden die geschikt zijn voor jonge kinderen. Daarom is dit boek al voor te lezen voor kinderen vanaf 3 jaar. Michel is ontwerper, schrijver en illustrator en regisseert daarbij ook nog theatervoorstellingen. Verder heeft hij de 7-Life skills methode bedacht die veel leerkrachten gebruiken.

Op het boek staat vermeld dat het thema is “Je bent helemaal goed, precies zoals je bent!”. Dit is natuurlijk een mooi thema, maar ik zie hem niet echt terug in het boek. Er is wel geteld 1 bladzijde die er mee te maken heeft.

Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste is een geschikt boek als je je kind lekker aan het lachen wil krijgen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles


Laat hier je reactie achter:

2 reacties op “Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste

  1. Dank je wel ‘Leesclub van alles’ en Denise de Groot voor de mooie recensie. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Fantastisch!

    Het thema ‘Je bent goed zoals je bent,’ komt in mijn ogen in het verhaal telkens terug als Peer een paar keer een foutje maakt en denkt dat er iets mis is met hem. Zijn geliefde baasje wordt steeds bozer op hem en Peer denkt dat het zijn fout is. Hij gaat steeds meer aan zichzelf twijfelen. Terwijl er eigenlijk niks mis is met hem. Het thema komt natuurlijk vooral en voornamelijk terug als Peer in het huis voor dieren die niet helemaal goed zijn, terecht komt. Het thema ligt een beetje onder het verhaal en komt wat impliciet aan de orde, ik kan me dus ook wel vinden in de terechte opmerking hierover in de recesentie.

    Iets om rekening mee te houden de volgende keer! Nietemin superblij met de beschrijving en beoordeling van het boek.

    Vriendelijke groet en veel succes,

    Michel Linthorst

  2. We zijn allemaal anders en iedereen is precies goed zoals hij is. Een prachtig verhaal, heerlijk voor te lezen aan jonge kinderen door de herhaling. De illustraties zijn geweldig. Een prachtig cadeau voor ouders met jonge kinderen en een must have voor iedere leerkracht om het gesprek steeds levendig te houden over: WE ZIJN ALLEMAAL OKÉ!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.