Pippa en Pelle zijn jarig

Zaterdag, 3 april, 2021

Geschreven door: Daniela Drescher
Artikel door: Katelijne van Alem

“ook de maan heeft deze nacht wat cadeautjes meegebracht”

De auteur en illustrator

[Recensie] Daniela Drescher is geboren in München in 1966.  Ze verbleef na haar schooltijd langere tijd in Amerika en Zwitserland. Daarna liep zij stage bij een heilpedagogisch instituut. Sinds haar opleiding tot schildertherapeute, werkt zij ruim 10 jaar intensief therapeutisch met kinderen. Zij exposeert sinds 1992 en levert regelmatig als illustratrice bijdragen voor het kinderen- en oudertijdschrift ‘Vorhang auf’. Daniela heeft drie kinderen. Over haar tekeningen zegt Daniela Drescher: “De schilderkunst heb ik niet gestudeerd in de academische zin van het woord. Ik heb lang getekend tot de illustraties vertelden van geluk en verlangen. En dat probeer ik nog steeds.”

Verhaal

Hoera! Pippa is jarig. Het hele bos viert het feest mee, van de bloemen tot de vogels en de vlinders. En natuurlijk heeft haar vriendje Pelle ook iets voor haar: een heerlijke taart met een kaars erop. Een vrolijk kartonboekje over hoe leuk het is om een verjaardag te vieren of om zelf jarig te zijn.

Wordt Vervolgd

Jarig

In dit boekje vieren we de verjaardag van Pippa, vriendje Pelle geeft haar een cadeautje. Hoe vier jij jouw verjaardagen, haal je bijvoorbeeld ook taart en zing je samen leuke liedjes? Een fijn onderwerp om het samen over te hebben!

Vormgeving

Stevig kartonnen boekje met mooie afgeronde hoeken. Door deze vormgeving en de dikke pagina’s, is dit boek al geschikt voor hele jonge kinderen. De illustraties zijn lieflijk en speels, het verhaal wordt er erg mooi in weergegeven. In de tekeningen zitten allemaal kleine details verborgen, zoals een lieveheersbeestje of een regenworm, dit spreekt jonge kinderen zeker aan.

Het verhaal is leuk om voor te lezen, de rijmvorm maakt het voorlezen heel prettig. Een fijn boekje om samen in periodes van feestjes te lezen! Het nodigt zeer zeker uit tot gezellige gesprekjes.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles 

Boeken van deze Auteur:

Pippa en Pelle zijn jarig

Ole Langbaard