Pit

Zaterdag, 16 juli, 2022

Geschreven door: Maggi Li
Artikel door: Katelijne van Alem

“Binnen in het klokhuis zit Pit”

[Recensie] Pit is een klein zaadje in een appel. Wanneer een vogel het klokhuis van de appel helemaal op eet, reist Pot mee in de buik van de vogel. Ze gaan op avontuur! Wanneer Pit wordt uitgepoept, blaast de wind Pit en de andere zaadjes alle kanten op.

Waar zal Pit belanden?

Cyclus
Op iedere pagina zie je in dit boek het doorkijkje met Pit. Zo komt de cyclus van de planten heel helder en speels in beeld. Alle kinderen zullen de zaadjes in vruchten zien. Het is leuk om samen een appel door te snijden, het klokhuis te bekijken en misschien zelfs de zaadjes op een mooie plek te planten.

Stevig
Dit kartonboek is heel stevig en prettig vast te houden. Ook door de afgeronde hoeken. Maggie Li heeft het verhaal met de illustraties mooi in beeld gebracht, zaadje Pit heeft een vriendelijk uiterlijk.

Speels leert een kind meer over het leven van een zaadje. Alle seizoenen komen langs, maar ook andere zaadjes die bijvoorbeeld in zout water van de zee belanden of in de bergen terecht komen waar het veel te koud is.

Wanneer een meisje Pit tegenkomt en in de grond stopt, zien we op een gegeven moment het meisje groeien en het boompje wat uit Pit komt. Dit is prachtig in beeld gebracht, vooral ook de pagina waar je de grote appelboom ziet en Pit verwerkt is in de stam.

Een prettig boekje om er regelmatig bij te pakken.Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow

TijdvoorTijdschriften