Ploef

Zaterdag, 27 juli, 2019

Geschreven door: Espen Dekko
Artikel door: Katelijne van Alem

Edward moet een beetje frisse lucht, denkt Ploef

De auteur

[Recensie] Espen Dekko is in Noorwegen geboren, in 1986. Naast auteur is hij ook poppenspeler. Sinds 1990 werkt hij in de podiumkunsten.

De illustrator

Mari Kanstad Johnsen heeft al heel wat boeken geïllustreerd, ze heeft ook schilderwerken gemaakt. Ze is geboren in Bergen, een zeehaven in Noorwegen. Ze heeft visuele communicatie gestudeerd aan de Oslo National Academy of the Arts. Ook heeft ze een masterdiploma in verhalen vertellen behaald. Ze schreef en illustreerde ook een aantal fotoboeken.

Verhaal

Wordt Vervolgd

Ploef hoeft niet meer te rennen. Hij heeft genoeg gerend. Ploef wil alleen nog maar op Edwards bed liggen, en dromen. Dromen over alles wat hij gedaan heeft. Samen met Edward.

Afscheid

Dit boek helpt bij het afscheid nemen van een geliefd huisdier. Kinderen zullen dit kunnen meemaken en dat brengt verdriet met zich mee. In dit boek wordt dit op een mooie manier tot uiting gebracht, waardoor het kinderen kan helpen dit wat beter te verwerken.

Huisdieren

Heb jij zelf een huisdier? En wat doe je daar allemaal mee? Of ken je vriendjes of familie met een huisdier? In dit boek wordt de band tussen Edward en Ploef ontroerend mooi en intens beschreven.

Vormgeving

De tekst is erg mooi vertaald door Edward van de Vendel. Het boek gaat over het vanzelfsprekende sterven van een huisdier, rustig en vriendelijk verteld. De prenten zijn opvallend, tot in detail prachtig uitgewerkt. De stijl is wat robuust. Hoewel het een lastig onderwerp is, zijn de illustraties wel warm en sfeervol. Een aanrader!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Boeken van deze Auteur:

Aan tranen heb je toch niets

Ploef